6'lı Masa'nın adayının belli olmasının ardından İmamoğlu ve Yavaş'tan Akşener paylaşımı

6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Bunun üzerinde İmamoğlu ve Yavaş'tan Akşener'e teşekkür mesajı geldi.
6'lı Masa'nın adayının belli olmasının ardından İmamoğlu ve Yavaş'tan Akşener paylaşımı

6'lı Masa'nın adayının belli olmasının ardından İmamoğlu ve Yavaş'tan Akşener paylaşımı: 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayını 6 Mart tarihinde açıklayacağını duyurması üzerine kriz çıkmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu desteklememesi ve adayın İmamoğlu veya Yavaş'ın olması yönündeki isteği doğrultusunda anlaşamayarak 6'lı Masa'dan ayrıldığını açıklamıştı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN AKŞENER'E TEŞEKKÜR

Tüm bunların ardından bugün 6'lı Masa tam kadro toplantı yaptı. Toplantının ardından 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu toplu bir şekilde açıklandı. Bu açıklamanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden Akşener'e teşekkür etti. Yaptıkları paylaşımlarda ikisi de aynı notu düştü. Paylaşıma düşülen not ise şu oldu;

"Milletimizin arzusu doğrultusunda, ittifakımızın bir bütün halinde yola devam etmesi son derece önemliydi. Bu doğrultuda bugün bizleri ağırlayan ve samimi bir istişarede bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener'e teşekkürü borç biliriz." denildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Twitter hesapları üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar ise şöyle;

6'lı Masa'nın adayının belli olmasının ardından İmamoğlu ve Yavaş'tan Akşener paylaşımı

6'lı Masa'nın adayının belli olmasının ardından İmamoğlu ve Yavaş'tan Akşener paylaşımıx

İmamoğlu ve Yavaş resmi Twitter hesapları üzerinden aynı notu düştükleri paylaşımı gerçekleştirdi. Yapılan paylaşımda ittifakın bir bütün olarak devam edilmesi açısından Akşener'in de toplantıya katılmasına teşekkür edildi.