7 Temmuz Tarihli Atama Kararnamesi! SEDDK Başkanı Olarak Atanan Mehmet Akif Eroğlu Kimdir, Nereli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Türker Gürsoy görevinden alındı yerine Mehmet Akif Eroğlu atandı. Yeni SEDDK Başkanı kimdir, nereli, kaç yaşında, kariyeri ve özgeçmişi!
7 Temmuz Tarihli Atama Kararnamesi! SEDDK Başkanı Olarak Atanan Mehmet Akif Eroğlu Kimdir, Nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile 7 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2022/311) yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atılan imzalar kapsamında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı, ikinci başkanı ve üyesi görevden alınırken yerlerine yeni isimler atandı. 

Yeni atama kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Türker Gürsoy, ikinci başkan Ali Ersoy ve SEDDK üyesi Ender Şenol'u görevinden aldı. Bu isimlerin yerlerine atanan yeni kişiler ise aynı kararname ile duyuruldu. 

7 TEMMUZ 2022 TARİHLİ ATAMA KARARLARI! GÖREVİNDEN ALINAN VE YENİ ATANAN İSİMLER KİMLER?

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2022/311), 7 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik kapsamında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda üst düzey kadroda önemli görev değişikliklerine gidildi. 

7 Temmuz Tarihli Atama Kararnamesi! SEDDK Başkanı Olarak Atanan Mehmet Akif Eroğlu Kimdir, Nereli?

Cumhurbaşkanlığından: Karar:

2022/311 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri ile 47 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5 inci maddesi gereğince Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu;

- Başkanı Türker GÜRSOY,

- İkinci Başkanı Ali ERSOY, -

Üyesi Ender ŞENOL, görevden alınmış,

- Başkanlığına Mehmet Akif EROĞLU,

- İkinci Başkanlığına Davut MENTEŞ,

- Üyeliğine Yusuf DİNÇ,

- Üyeliğine Mahmut GÜNGÖR, atanmıştır.

YENİ SİGORTACILIK VE ÖZEL EMEKLİLİK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU SEDDK BAŞKANI MEHMET AKİF EROĞLU KİMDİR, NERELİ?

1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi uluslararası ilişkiler mezunu olan Mehmet Akif Eroğlu kariyerine 1992 yılında Hazine Müsteşarlığında Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı olarak başladı. Bankalar Yeminli Murakıbı olarak 1995 senesinde kariyerine yön veren Eroğlu 2001 yılında görevli olarak 1 seneliğine Washington'da “ABD bankacılık sistemi ve mevduat sigortacılığı” sistemi hakkında araştırmalarda bulundu. 

Yurda dönüşünün ardından “İmar Bankası Araştırma Komisyonu”nda TBMM nezdinde görevlendirildi. 2004 ve 2006 yılları arasında Illinois Üniversitesi’nde işletme mastır yaptı. ABD'de de çeşitli eğitimlere katıldıktan sonra yurda dönüşünde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda “Daire Başkanlığı'na atandı. 2015-2020 yılları arasında Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreterliğini yürüten Eroğlu son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile TEDDK Başkanı olarak atanmıştır.