ABD Dışişleri Sözcüsü Süleyman Soylu'ya cevap verdi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake hakkında yaptığı açıklamaya ABD tarafından cevap verildi. ABD Dışişleri Sözcüsü tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.
ABD Dışişleri Sözcüsü Süleyman Soylu'ya cevap verdi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin terör saldırısı olacağı şüphesiyle elçilik kapatma kararı almasını eleştiren bir açıklama yapmış ve ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake hakkında çok sert konuşmuştu. Bakan Süleyman Soylu, “Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek.” sözleri ile Jeff Flake’yi hedefine almıştı. Ayrıca Jeff Flake’nin Türkiye’de bazı gazetecilere yazı yazdırdığını belirten Bakan Süleyman Soylu çok net konuşmuştu.

ABD CEVAP VERDİ!

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konuda medyaya bir açıklama yapılarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verildi. ABD Dışişleri Sözcüsü konuya dair, “ABD hükümetinin Türkiye’yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı veya destek verdiği hakkında yapılan her türlü ima büyük bir yanlıştır. Türkiye ile ABD ilişkileri çok uzun yıllara dayanmaktadır. NATO müttefiki olan bu iki ülke birbirlerinin aynı zamanda güvenlik ortaklarıdır.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın dünyanın neresinde olursa olsun ABD vatandaşlarının emniyetini ve güvenliğini sağlamaktan daha önemli bir önceliği de yoktur. Yurt dışında bulunan ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukları bölgelerinde meydana gelebilecek belirli olaylara ve değişikliklere dair gerçek zamanlı olarak sadece ABD vatandaşlarına bilgi vermek amacıyla uyarı yayınlarlar. Bu durum ikili ilişkilerle, askeri işbirlikleriyle, ekonomik değerlendirmelerle alakalı değildir.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde ABD’ye yönelik çok sert bir açıklama yapmıştı. Türkiye’ye gelen her ABD Büyükelçisi’nin nasıl darbe yapacağının telaşı içerisine girdiğini iddia eden Bakan Süleyman Soylu aynı zamanda ABD büyükelçilerinin Avrupa'yı da yönettiğini ileri sürmüştü. ABD Büyükelçisi Jeff Flake ise bu açıklamalara karşı sessizliğini korudu.