Acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'nin 22 Temmuz 2022 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla acele kamulaştırma kararı yayımlandı.
Acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararı, 22 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’nin 22 Temmuz 2022 Cuma tarihli 31900 sayısında, Iğdır ilinde ‘ rezerv yapı alanı ‘ olarak belirlenen sahada bazı taşınmazların acele kamulaştırmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de

Iğdır ili, Merkez ilçesi, Baharlı mahallesinin sınırları içerisinde yer alan ve rezerv yapı alanı olarak belirlenen sahada bulunan 13 ada, 8 ve 15 parsel numaralı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararda, Iğdır Merkez Baharlı mahallesinde rezerv yapı alanı olarak belirlenen sahada yer alan 13 ada, 8 ve 15 parsel numaralı taşınmazların, ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için ihtiyaç duyulan projeye başlanması amacıyla belediye tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildiği ilan edildi.

Acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı!

Söz konusu acele kamulaştırılma kararında şu ifadelere yer verildi: ,

‘’ Karar sayısı: 5847 Iğdır ili, Merkez ilçesi, Baharlı mahallesi sınırları içerisinde ‘ rezerv yapı alanı ‘ olarak belirlenen sahada yer alan 13 ada, 8 ve 15 parsel numaralı taşınmazların, ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için ihtiyaç duyulan projeye ivedilikle başlanması amacıyla, Iğdır Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir. ‘’

Acele kamulaştırma kararı, 22 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi.