Acı haberi AFAD duyurdu! Depremde ölü ve yaralı sayısı açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin bilançosuna dair son rakamları AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıkladı. Deprem sonucunda vefat eden vatandaşların sayısı arttı.
Acı haberi AFAD duyurdu! Depremde ölü ve yaralı sayısı açıklaması!

Türkiye’nin ana gündemi haline gelen Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler ve bunun etkisiyle 10 ilde meydana gelen yıkımlar hakkında son bilgiler açıklandı. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar günün ilk açıklamasını yaparak yapılan arama kurtarma çalışmalarının rakamsal sonuçları hakkında bilgilendirmede bulundu.

3.381 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını söyleyen Orhan Tatar, “Geceden beri çok yoğun bir şekilde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Çok geniş bir alana yayılan bina yıkımlarından dolayı zorlanılsa da her yere ulaşmaya çalıştık. Şu anda elimizde olan rakamlara göre ne yazık ki deprem nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımızın toplam sayısı 3.381 olmuştur. Enkazlardan yaralı olarak çıkardığımız vatandaşlarımızın sayısı da 20.426 kişidir. Yeniden milletimizin başı sağ olsun diyorum” dedi.

YIKILAN BİNA SAYISI KAÇ?

Depremde yıkılan binalar hakkında da bilgi veren Orhan Tatar, “Bizim AFAD olarak tespit ettiğimiz yıkılan bina sayısı 5.775’tir. Bunlar kesin yıkılan binaların sayısıdır. Ancak bir de bina yıkıldığına dair aldığımız ihbarlar var. toplamda 11.302 binanın yıkıldığına dair ihbarlar aldık. Bunları henüz teyit etmedik. Teyit ettikçe kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bu ihbarların doğru olup olmadığı konusunda net bir değerlendirme yapamayız.” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Orhan Tatar, “Haberleşmeyle ilgili yer yer sahada bazı enerji kesintileri oluyor ve bunlara müdahale ediliyor. Beslenme grubu ile alakalı olarak vatandaşlarımıza çeşitli hizmetler veriliyor. Bu aşamadan sonra psiko sosyal destek hizmeti de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmeye başlandı. Birazdan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açıklama yaparak çok daha kapsamlı bilgileri kamuoyu ile paylaşacaktır.” şeklinde konuştu.