Af yasası 2022 var mı, çıkacak mı? AK Parti'den açıklama yapıldı!

Türkiye’de çok sayıda hükümlünün ve onların yakınlarını ilgilendiren 2022 af yasası ile alakalı olarak AK Parti’den açıklama yapıldı. 2022 af yasası var mı? Af yasası çıkacak mı? Af yasası çıkarsa kimleri kapsayacak?
Af yasası 2022 var mı, çıkacak mı? AK Parti'den açıklama yapıldı!

Türkiye’de dönem dönem yapılan af yasaları ile çok sayıda hükümlü cezaevinden kurtularak bir ikinci şans elde edebiliyorlar. İşlemiş oldukları suçlardan dolayı pişmanlık duyan hükümlü vatandaşlar için hazırlanan af yasaları ile cezaevlerinden çıkan vatandaşlar bu imkanı genellikle faydalı olarak kullanıyorlar. Hükümlü vatandaşların aileleri de af yasası çıkmasını dört gözle bekliyorlar. Peki 2022 af yasası var mı? TBMM’de af yasası görüşülecek mi?

2022 AF YASASI İÇİN AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AF yasası ile alakalı olarak AK Parti tarafından bir açıklama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bugün Diyarbakır’da katıldığı bir etkinlikte af yasası ile alakalı iddiaların cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm siyasi hayatında yanında yer almış olan Hayati Yazıcı çok önemli bir kurmay olarak biliniyor. Hukukçu kimliği de olan Hayati Yazıcı bugün af yasası ile ilgili olarak, “Buradan çok net bir şekilde söylüyorum. Bizim herhangi bir şekilde bir af yasası veya infaz yasası gibi bir çalışmamız yok. Gündemimizde af yok. Yakın bir geçmişte bunu zaten yaptık. Sürekli af çıkarmak adalete olan güveni de zayıflatır.” dedi.

AF YASASI İÇİN KAPI KAPANDI MI?

Af yasası beklentisi içerisinde olan çok sayıda vatandaş bulunuyor. Hayati Yazıcı’nın yaptığı açıklama ile en azından 2022 yılı için böyle bir ihtimal kalmadı. Hayati Yazıcı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok yakın bir isim olması yaptığı açıklamayı daha da önemli kılıyor. Bundan dolayı bu yıl içerisinde af yasası çıkmayacağı kesin gibi...

2023 AF YASASI ÇIKAR MI?

Af yasası ile alakalı olarak 2022 umudu kalmayınca insanlar 2023’te af çıkar mı sorusunu sormaya başladılar. Seçim öncesinde böyle bir talebin karşılık bulması mümkün olabilecek. Ancak bu konuda bir kamuoyunun oluşması gerekiyor. Kamuoyunun destek vermesi halinde af yasası çıkabilecek. Kamuoyu desteği olmaz ise hükümetin bu konuda adım atması zor bir ihtimal olarak görülüyor.