AFAD acı haberi duyurdu! Depremde hayatlarını kaybedenlerin sayısı yükseldi!

AFAD tarafından gerçekleşen depremde arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. AFAD yetkilileri zaman zaman can kayıplarına ilişkin rakamları güncelliyor. Yeni bir güncelleme yapılarak AFAD acı haberi duyurdu.
AFAD acı haberi duyurdu! Depremde hayatlarını kaybedenlerin sayısı yükseldi!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 şiddetindeki deprem ile alakalı olarak gelişmeler çok yakından takip ediliyor. Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır’da yaklaşım üç bin bina yıkıldı. Yıkılan binalarda enkaz altında kalan vatandaşların çıkarılmaları için AFAD ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde çalışma gösteriyorlar.

ACI HABERİ DUYURDU!

Enkaz altından çıkarılan vatandaşlara ilişkin rakamları AFAD zaman zaman kamuoyuna duyurup bilgi veriyor. Enkaz altından cansız bedenleri çıkarılan vatandaşlar ile yaralı olarak kurtarılanlar hakkında son bilgileri AFAD açıklıyor. AFAD tarafından son yapılan açıklamaya göre deprem neticesinde toplam 1.121 vatandaşın cansız bedenlerine ulaşıldı. Hayatını kaybeden vatandaşların sayısının saatler ilerledikçe artmasından endişe ediliyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA ŞARTLAR ÇETİNLEŞİYOR

Enkaz altında kalan vatandaşlara yardımcı olabilmek için gün boyu çalışma yapıldı. Yapılan bu çalışmaların hayati bir önemi bulunuyor. Kış şartlarının ağır olmasından dolayı enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar da onları enkazdan çıkaracak olan AFAD ekipleri de çok zorlu bir gece geçirecekler. Hava oldukça soğurken arama kurtarma çalışmalarında insan üstü bir gayret gösterildiği belirtildi.

BAKANLAR BÖLGEDE ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYORLAR

Deprem olur olmaz çeşitli bakanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bölgeye gönderildiler. Bakanlar deprem bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde koordine ediyorlar. Bu maksatla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bölgede bulunuyorlar.