AFAD acı tabloyu açıkladı! Depremde ölü ve yaralı sayısı can yakıyor!

Deprem felaketinde can kayıpları artmaya devam ederken son rakamları AFAD açıkladı. AFAD yapılan çalışmalara dair son bilgileri duyururken hayatını kaybeden vatandaşlar ile yaralı vatandaşların sayısını ilan etti.
AFAD acı tabloyu açıkladı! Depremde ölü ve yaralı sayısı can yakıyor!

Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla gerçekleşen iki büyük depremin yıkımı felakete dönüştü. 10 ilde binlerce bina yıkılırken çok sayıda vatandaş da enkaz altında kaldı. Depremin olduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmaları başlatılarak vatandaşların enkaz altından çıkarılmaları için AFAD yönetiminde gayret gösteriliyor. Ancak yaşanan felaketin boyutunun yanında günlerdir enkaz altında zorlu koşullarda kalan vatandaşlar için umutların azaldığı saatlere girildi.

AFAD CAN KAYBI AÇIKLAMASI

AFAD deprem felaketi nedeniyle can kayıplarına ilişkin son güncel veriyi paylaştı. AFAD’ın yaptığı açıklamada, “SAKOM’dan alınan son bilgilere göre deprem felaketi gerçekleşen Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da toplam 12.873 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yine bu illerde yapılan ve halen daha devam eden arama kurtarma çalışmalarında 62.937 vatandaşımız enkaz altından yaralı olarak kurtarılmıştır.” denildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazlarda canlı vatandaşların olduğunun tespit edilmesi durumunda çalışmalar yoğunlaşıyor. Halen daha zaman zaman mucize kurtuluşlar gerçekleşebiliyor. Geceden sabaha kadar yapılan çalışmalarda farklı illerde çok sayıda vatandaş enkazdan yaralı olarak çıkarıldılar.

TAHLİYELER SÜRÜYOR

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken depremzedelere yönelik de uygulamalar yapılıyor. İsteyen vatandaşlar bölgeden tahliye ediliyorlar. Tahliye edilen vatandaşlar farklı illerde otellere ve kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştiriliyorlar. Türk Hava Yolları bu tahliyeler için bugün bölgeye çok sayıda sefer düzenleyerek depremzedelerin tahliye edilmelerini sağlayacak.

YARDIMLAR ULAŞTIRILIYOR

Depremzedeler oldukça zorlu koşullar altında kaldılar. Çok sayıda depremzede yakınlarının enkaz altında olmasından dolayı bölgeden ayrılmak istemiyorlar. Onlar için de çadır kentler kurulup yiyecek içecek yardımı yapılıyor. Ancak bölgenin çok geniş olması nedeniyle yardımların dağıtımında zaman zaman aksamalar görülebiliyor. İlk gün bu aksamalar çok fazlaydı ama şu anda en aza düşmüş durumda.