AFAD açıklama yaptı! 5,6 büyüklüğünde deprem oldu!

AFAD Deprem Dairesi önemli bir açıklama yaparak deprem duyurusunda bulundu. Van’ın Başkale ilçesine yakın bir mesafede İran topraklarında şiddetli bir deprem meydana geldi.
AFAD açıklama yaptı! 5,6 büyüklüğünde deprem oldu!

Türkiye depremlerle yaşamaya devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi’nin bu sabah yapmış olduğu bir açıklamaya göre şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Gerçekleşen bu deprem ile alakalı olarak teknik detaylar açıklandı. Türkiye’de çok sayıda kentte de hissedilen bu deprem ile ilgili teknik detayları yine AFAD açıkladı.

5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre İran’ın Batı Azerbaycan Eyaleti’ndeki Khoy kentinde bir deprem gerçekleşti. Bu depremin merkez üssünün Van’ın Başkale ilçesine olan uzaklığının 29,34 km olduğu belirtildi. Deprem sabah 06:16’da gerçekleşirken derinlik 7 km olarak ölçüldü. AFAD Deprem Dairesi’ne göre bu depremin büyüklüğü 5,6 olarak tespit edildi.

AFAD açıklama yaptı! 5,6 büyüklüğünde deprem oldu!

TÜRKİYE SAĞLAM SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi’nin ilan etmiş olduğu 5,6 büyüklüğündeki deprem başta Van olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Sosyal medyada bölgede yaşayan vatandaşlar sarsıntıyı hissettiklerini ve bu deprem ile uykudan uyanarak bir panik yaşadıklarını ifade eden mesajlar paylaşıyorlar.

CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

Meydana gelen deprem neticesinde can ve mal kaybı olup olmadığı da merak konusu oluyor. AFAD tarafından Van ve çevresinde gerekli kontroller yapılırken vatandaşlardan herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığı bildirildi. Bu depremden dolayı Türkiye tarafından herhangi bir can ve mal kaybı olması beklenmiyor. Ancak İran tarafında can ve mal kaybına dair henüz sağlıklı bir bilgiye ulaşılamadı. İran yetkilerinden bilgi alındıkça AFAD’ın açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendireceği açıklandı.