AFAD deprem açıklaması! Kahramanmaraş yine fena sallandı!

Kahramanmaraş'ta yeni bir deprem meydana geldiği açıklandı. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika duyurusu yayınlayarak gerçekleşen depreme dair bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
AFAD deprem açıklaması! Kahramanmaraş yine fena sallandı!

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından gerçekleşen artçı sarsıntıların hızı kesilmiyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen büyük depremlerin ardından bölgede binlerce artçı deprem meydana geldi. Son artçı deprem ise kısa bir süre önce meydana geldi. Bu son depreme dair gelişmeleri AFAD Deprem Dairesi kamuoyu ile paylaştı. 

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI YAPTI!

AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği bilgilere göre bugün 17:49'da Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi merkezli bir deprem gerçekleşti. Bu depremin 5,34 km gibi yakın bir derinlikte gerçekleştiği bildirilirken depremin büyüklüğü 4.9 olarak ölçüldü. Deprem tüm deprem bölgesinde hissedilirken vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşadılar. 

AFAD deprem açıklaması! Kahramanmaraş yine fena sallandı!

YIKILAN BİNA VAR MI?

Kahramanmaraş Çağlayancerit'te gerçekleşen 4.9 şiddetindeki depremin ardından deprem bölgesinde yıkılan binanın olup olmadığı merak ediliyor. Normal koşullarda bu sarsıntının herhangi bir binayı yıkması pek olası değil ama büyük depremlerde ağır hasar binaların yıkımı için bu sarsıntılar yeterli olabiliyor. AFAD tarafından verilen bilgilere göre şu ana kadar vatandaşlardan son depremde yıkılan bir bina olduğuna dair ihbar yapılmadı. Yine de AFAD ekipleri Kahramanmaraş'ta saha kontrolü yaparak yıkılan bina olup olmadığını kontrol etmeye başladılar. 

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK

Deprem bölgesinde meydana gelen artçı depremler vatandaşların yüreklerini ağızlarına getiriyor. Büyük depremlerin travmasını yaşayan vatandaşlar en küçük sarsıntıdan paniğe kapılabiliyorlar. Bu artçı depremlerin yaklaşık 1 yıl sürebileceği bildirilirken meydana gelen depremlerin şiddetinin zamanla azalacağı bilim adamlarınca dile getiriliyor. Deprem uzmanları bölgede şiddetli bir depremin meydana gelmesini pek olası görmüyorlar. Bu konuda vatandaşların tedbirli olurken panik yapmamaları tavsiye ediliyor.