AFAD duyurdu Adana, Malatya, Kayseri ve Osmaniye peş peşe sallandı

Kahramanmaraş depremi sonrasında başlayan artçı deprem fırtınası tüm hızı ile devam ediyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberlerini peş peşe duyurdu.
AFAD duyurdu Adana, Malatya, Kayseri ve Osmaniye peş peşe sallandı

AFAD duyurdu Adana, Malatya, Kayseri ve Osmaniye peş peşe sallandı - Asrın felaketi olarak adlandırılan büyük depremle 6 Şubat 2023 Pazartesi gününe Türkiye bir kabusa uyanmıştı. Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem 11 ilde binlerce binanın yıkılmasına, 48 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 

Meydana gelen depremin ardından büyük bir artçı deprem fırtınası yaşanmıştı. 7.7 ve 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş'ta 2 büyük deprem yaşanırken Hatay'da da 6.4 şiddetinde üçünü büyük bir deprem yaşanmıştı. Yaşanan depremlerin etkisi ile tetiklenen fay hatları sürekli olarak artçı depremler üretirken AFAD ve Kandilli yeni deprem haberlerini duyurdu. 

12 MART 2023 TARİHLİ DEPREM HABERLERİ! SON DAKİKA DEPREM YAŞANAN İLLER HANGİLERİ?

Yeni depremlerle sarsılmaya devam eden Türkiye diken üstünde kalırken AFAD ve Kandilli Rasathanesi yeni yaşanan depremleri peş peşe açıkladı. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan depremler şu şekilde sıralandı: 

 Osmaniye Düziçi merkezli olarak meydana gelen depremin şiddeti 3,9 olarak ilan edildi. 

Kayseri Kahyalı merkez üssü olan depremin şiddeti 3,6 olarak ilan edildi. 

Adana merkez üssü olarak meydana gelen depremin şiddeti ise 4,0 olarak ilan edildi. 

Pütürge Malatya merkez üssü olan depremin şiddeti ise 3,9 olarak ilan edildi.