AFAD Kandilli son dakika deprem haberi! Ardahan depremle şiddetli sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Ardahan'da şiddetli bir deprem meydana geldiği bildirildi. Gerçekleşen depreme dair teknik detaylar açıklanırken Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depreme dair bilgileri duyurdu.
AFAD Kandilli son dakika deprem haberi! Ardahan depremle şiddetli sallandı!

Türkiye'nin deprem bölgesinde yer alması ile meydana gelen depremlere bir yenisi daha eklendi. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü birer son dakika açıklaması yaparak deprem duyurusunda bulundular. Buna göre Ardahan'da deprem meydana geldi. Oldukça sarsıcı şiddette olan depreme dair detayları AFAD ve Kandilli duyurdu. 

5.0 ŞİDDETİNDE DEPREM!

Yapılan açıklamalara göre bugün saat 17:08'de Ardahan'ın Göle ilçesinde 5.0 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. 7 km derinlikte meydana gelen bu depremin sarsıntısı oldukça yüksek oldu. Ardahan'ın tamamında ve çevre illerde hissedilen deprem vatandaşların panik yapmasını meydana getirdi. Deprem sonrasına dair son gelişmeleri yine AFAD Deprem Dairesi ilan etti. 

AFAD Kandilli son dakika deprem haberi! Ardahan depremle şiddetli sallandı!

DEPREM SONRASI DURUM NE?

Gerçekleşen depremin yıkıcı bir etkisinin olup olmadığı merak edilirken bu konuya dair AFAD Deprem Dairesi de son bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre deprem sonrasında bölgede vatandaşlardan gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmadığı açıklandı. Depremin herhangi bir evde yıkıcı etkisinin olup olmadığı için ise yetkili birimlerin saha çalışmasına başladıkları bildirildi. Şu ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk olmamasına rağmen ilgili birimlerin bölgede hazır tutuldukları iletildi. 

BÖLGEDE DEPREM SIKLIĞI FAZLA

Ardahan'da meydana gelen depremin sonrasına dair teknik yorumlar da merak ediliyor. İran ile yakın mesafede bulunan Ardahan aktif bir fay hattının üzerinde bulunuyor. İran'ın Türkiye sınırındaki bölgede de sık sık depremlerin olduğu biliniyor. Bu depremler zaman zaman yıkıcı etkiye sahip olabiliyor. Deprem uzmanlarına göre bu deprem de aynı fay hattı üzerinde meydana geldi. Gerçekleşen bu son depremle fay hattında biriken enerjinin önemli bir bölümü çıkış yaptı. Bu da ilerleyen dönemlerde beklenen daha şiddetli depremler için önleyici olacağı şeklinde deprem uzmanları yorum getirdi.