AFAD son dakika açıklaması! Kahramanmaraş'ta yeni deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir açıklama yapılarak Kahramanmaraş'Ta bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. Gerçekleşen depreme dair teknik detaylar kamuoyuna aktarıldı.
AFAD son dakika açıklaması! Kahramanmaraş'ta yeni deprem!

Türkiye'de deprem gerçeği ile karşılaşılmaya devam ediliyor. Bir deprem ülkesi olan Türkiye bunu çok acı bir şekilde Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremle yeniden hatırladı. Bu büyük depremin ardından ise bölgede artçı depremler meydana gelmeye devam ediy6or. AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Kahramanmaraş'ta bir deprem daha gerçekleştiği bildirildi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD Deprem Dairesi'nin kamuoyu bilgilendirmesinde yer alan verilere göre bugün saat 08:45'te Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş ve çevresinde hissedilen bu depremin derinliğinin 6,94 km olduğu bildirildi.

AFAD son dakika açıklaması! Kahramanmaraş'ta yeni deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından ilan edilen depremin Kahramanmaraş'ta vatandaşlarca hissedildiği ve kısa süreli bir paniğe neden olduğu bildirildi. Gerçekleşen bu deprem nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybının meydana gelmesi beklenmiyor. Şu ana kadar AFAD'a bu konuda vatandaşlar tarafından olumsuz bir ihbarda bulunulmadığı da bildirildi. AFAD birimleri ise Kahramanmaraş'ta hasarlı binaları kontrol ederek yıkılıp yıkılmadıklarını tespit etmeye çalışıyorlar.

ARTÇI DEPREMLER SÜRECEK

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen büyük iki depreme kaynaklık eden yer hareketini değerlendiren deprem uzmanları devasa bir harekete dikkat çekiyorlar. Bu hareket ile harekete geçem levhaların yerine oturmalarının biraz zaman alabilecekleri belirtiliyor. Bunun için de artçı depremler yaklaşık 1 yıl boyunca sürebilecek. Hem Kahramanmaraş hem de yakın çevresi bu artçı depremleri yaşamaya devam edecek. Ancak zamanla bu artçı depremlerin şiddetinde ciddi oranlarda azalmalar gerçekleşecek. 1-2 ay sonra kayda değer bir sarsıntıya neden olmamaları bekleniyor.