AFAD'dan çok şiddetli deprem duyurusu! Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır çok fena sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Kahramanmaraş Pazarcık’ta çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem Türkiye’nin çok sayıda ilinde hissedildi.
AFAD'dan çok şiddetli deprem duyurusu! Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır çok fena sallandı!

Türkiye’nin çok sayıda ilinden şiddetli bir şekilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Bu sert sarsıntının ardından herkes nerede deprem olduğunu merak etmeye başladı. Konuya dair ilk resmi açıklamayı ise AFAD Deprem Dairesi yaptı. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak depreme ilişkin bilgilendirmede bulundu.

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi’nin verdiği bilgiye göre saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü resmi açıklamaya göre 7.4 şiddetinde oldu. Depremin derinliğinin 7 km olduğu bildirildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada başka herhangi bir teknik detaya verilmedi.

AFAD'dan çok şiddetli deprem duyurusu! Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır çok fena sallandı!

Kandilli Rasathanesi ise bu deprem hakkında yaptığı açıklamada depremin merkez üssünün Gaziantep Şehitkamil olduğunu ve şiddetinin ise 7.5 olduğunu duyurdu.

CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından can ve mal kaybı olup olmadığına dair büyük bir merak yaşanmaya başlandı. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kahramanmaraş ile Gaziantep arasında yer alan depremin merkezi üssünden dolayı bölgede kayıpların olabileceği bildirildi. Diyarbakır Valiliği tarafından da bir açıklama yapılarak vatandaşların güvenli yerlere geçmeleri bildirilerek yıkılan binaların olduğu açıklandı.

Gerçekleşen Kahramanmaraş depreminin ciddi hasarlara neden olduğundan endişe edilirken sarsıntı çok sayıda kentten hissedildi. Diyarbakır, Adana, Elazığ, Kayseri, Ankara, Çorum, Samsun, Trabzon, Sivas, Van, Erzurum, Erzincan, Konya, Malatya, Batman gibi illerde deprem hissedildi.

Bölgeden gelen resmi olmayan haberlere göre Kahramanmaraş'ta çok sayıda bina yıkıldı. Yıkılan binalarda vatandaşların durumuna dair şimdilik resmi bir bilgilendirme yapılmadı.