AFAD'dan Kahramanmaraş açıklaması! Yine deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi bir deprem açıklaması daha yaptı. Bu sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta bir deprem daha meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen bu son depreme dair açıklamayı AFAD yaptı.
AFAD'dan Kahramanmaraş açıklaması! Yine deprem meydana geldi!

Türkiye'de deprem felaketinin ardından artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde gerçekleşen büyük depremlerin ardından binlerce artçı deprem meydana geldi. Özellikle Kahramanmaraş'ta yeni depremler olmaya devam ederken AFAD Deprem Dairesi tarafından kamuoyu bilgilendiriliyor. 

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI YAPTI!

AFAD'dan Kahramanmaraş açıklaması! Yine deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu sabah saat 07:39'da Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin derinliği 7 km olarak tespit edilirken büyüklüğü ise 4.5 olarak ölçüldü. Gerçekleşen depreme dair AFAD'ın bölgede çalışmalarının başladığı ve bunun sonuçlarının kamuoyuna bildirileceği açıklandı. 

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen son 4.5 büyüklüğündeki depremin şiddetinin daha yüksek olduğu bildirildi. Evlerinde bu depreme yakalanan vatandaşlar panik içerisinde uykularından uyandılar. Kısa süreli olan bu panik çok sayıda vatandaşta olumsuz bir etki yaptı. Deprem Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adıyaman gibi illerde de hissedildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Gerçekleşen son depremde vatandaşların herhangi bir zarar görüp görmedikleri de merak ediliyor. Her depremde uygulanan prosedür bu depremde de devreye sokuldu. Önce vatandaşlardan herhangi bir yıkım olduğuna dair olumsuz ihbar bekleniyor. Şu ana kadar böyle bir ihbar yapılmadığı bildirildi. Bununla da sınırlı kalınmayarak ilgili kentlerde bulunan AFAD birimleri saha çalışmasını başlatıyorlar. Şu anda Kahramanmaraş'ta bu çalışmalar başlatıldı ve yapılan son açıklamaya göre herhangi bir binada yıkım meydana gelmedi. 

BU DEPREMLERE ALIŞILMALI

Deprem uzmanları büyük depremlerin ardından artçı depremlerin makul bir süre daha devam edebileceğini ifade ediyorlar. Bunun için vatandaşların bu depremlere hazırlıklı olup ağır hasarlı binalardan uzak durmaları isteniyor.