AFAD'dan resmi açıklama! Depremde can kaybı artıyor, son rakam belli oldu!

AFAD Başkanı Yunus Sezer bir son dakika açıklaması yaparak Kahramanmaraş depreminin bilançosunu açıkladı. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların sayısı yükseldi.
AFAD'dan resmi açıklama! Depremde can kaybı artıyor, son rakam belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen deprem ile alakalı olarak son bilanço açıklandı. Türkiye’yi şoka sokan depremin bilançosu her geçen saat daha da ağırlaşıyor. Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa bir süre önce depremin bilançosunu açıklamıştı. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise yaptığı açıklamada bilançonun daha da ağırlaştığını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CAN KAYBINI DUYURMUŞTU

Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları çok yoğun bir şekilde gerçekleştirilmeye başlanırken ortaya çıkan bilanço her geçen dakika daha da ağırlaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık yarım saat önce depremde 912 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurmuştu. 2.824 bina yıkılırken beş binden fazla vatandaşın da yaralandığını yine Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı.

AFAD BAŞKANI SON CAN KAYBI RAKAMINI AÇIKLADI!

AFAD Başkanı Yunus Sezer bir son dakika açıklaması yaparak can kaybı ile alakalı olarak son rakamı duyurdu. Acı bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını duyuran AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Biz şu anda kadar 2.824 adet binanın yıkıldığına dair ihbar aldık. Can kaybımız da maalesef 1.014 kişiye yükselmiştir. Bu sayının artmaması için dua ediyoruz.” dedi.

Öte yandan tsunami iddialarıyla alakalı olarak da AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar bir açıklamada bulunarak, “Kamuoyunda tsunami ile alakalı olarak çok yanlış bilgiler bulunuyor. Tsunami denizden gelen depremler ile karadan 100 km içeride olan depremlerde olabiliyor. Her iki büyük depremin ardından herhangi bir şekilde tsunami etkisi ile karşılaşılmamıştır. Vatandaşlarımızın bu bilgiyi dikkat etmelerini ve yanlış bilgilere inanmamalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.