AK Parti kulisleri kabine değişikliği iddiaları ile kaynıyor istifalar peş peşe gelecek o bakanlar milletvekili olacak

Seçimlere az bir süre kala kabine değişikliği kulisleri yine ısınmaya başlarken hükümete yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi yeni iddiaları ile bir kere daha gündemi salladı!
AK Parti kulisleri kabine değişikliği iddiaları ile kaynıyor istifalar peş peşe gelecek o bakanlar milletvekili olacak

Uzunca bir süredir gündemde olan ve kamuoyunun yakından takip ettiği kabine değişikliği iddiaları bir kere daha büyük yankı uyandırdı. Hürriyet Gazetesi yazarı olan ve hükümete yakınlığı ile tanınan Abdülkadir Selvi yeni duyumlarını köşesine taşırken pek çok bakanın seçimlerden önce istifa ederek milletvekili adayı olacağını, kabinede bu nedenle zorunlu değişim yaşanacağını iddia etti. 

Bu sefer iddiaların sahibinin hükümete yakın bir isim olması büyük yankı uyandırırken bir önceki seçimde de benzer bir senaryo yaşanması da iddiaları güçlendirdi. Abdülkadir Aksu yazısında kabinede yer alan çok sayıda bakanın seçim öncesinde istifa edeceğini ve milletvekili adayı olarak seçime katılacağını öngördü. İşte detaylar...

2023 GENEL SEÇİMLERİ ÖNCESİ KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI?

AK Parti kulislerinden en çok haber aktaran gazeteciler arasında yer alan Abdülkadir Selvi yine iddiaları ile gündem oldu. Selvi aktardığı kulis haberinde AK Parti'nin 2023 seçim hazırlıklarına start verdiği, il ve ilçe başkanlarına mesaj göndererek milletvekili adayı olmak isteyenlerden istifa etmelerini istediklerini belirterek "AK Parti’de milletvekili listelerinde değişiklikler bekleniyor. Ama bu yüzde 60-70 seviyesinde değil. Yüzde 40’ın biraz üzerinde olabilir deniliyor" diyerek kabinede de çok sayıda bakanın seçimlerde aday olmak için istifa edeceğini iddia etti. 

 Selvi AK Parti'nin seçimlerde Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğine olan inancın tam olduğunu, parlamentoda ise çoğunluk hesapları yapıldığını dile getirdi. "2018 seçimlerinde Berat Albayrak, Abdulhamit Gül, Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu milletvekili seçilip daha sonra istifa etmişlerdi" diyen Selvi bu seçimlerde de çok sayıda bakanın milletvekili adayı olmak için istifa edeceklerini iddia etti.