AK Parti Meclis grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday göstermek için karar aldı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylar yavaş yavaş netleşmeye başlarken AK Parti meclis grubu yapmış olduğu toplantı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aday göstermek için karar aldı.
AK Parti Meclis grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday göstermek için karar aldı

AK Parti Meclis grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday göstermek için karar aldı - 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacağı ilan edilen Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimleri için partilerin çalışmaları büyük bir hızla devam ederken AK Parti grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday gösterme kararı aldı. 

Partilerin Cumhurbaşkanı adayları yavaş yavaş netleşmeye başlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önce yaptığı açıklamasında Cumhur ittifakının adayının bir kere daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını duyurmuştu. AK Parti grup toplantısı ile alınan çoğunluk kararı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'anın aday olacağı kesinleşmiş oldu. 

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN İSMİ AÇIKLANAN ADAYLAR KİMLER?

2023 seçimleri için ilk olarak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı öne çıkmış ve ilan edilmişti. Süreçte en çok konuşulan ve merak edilen aday ise altılı masanın adayı olmuştu. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Parti'nin kurmuş olduğu masanın lider belirlemesi son derece sancılı bir sürece sahne olmuş, adayın açıklanacağı gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener masadan kalkmıştı. 

Daha sonra ise yapılan görüşmeler ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun araya girmesi ile Meral Akşener masaya geri dönmüş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olarak açıklanmıştı. Muharrem İnce, Sinan Oğan ve Ahmet Özal ise adaylığını resmen açıklayan diğer isimler oldu.