Ak Parti'den seçim tarihi, Erdoğan'ın adaylığı, seçim kanunu açıklamaları!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan seçim ile alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı. Seçim tarihi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı tartışmaları hakkında Bülent Turan önemli açıklamalar yaptı.
Ak Parti'den seçim tarihi, Erdoğan'ın adaylığı, seçim kanunu açıklamaları!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan katıldığı canlı yayında seçim ile alakalı olarak önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan tartışmaların içinin boş olduğunu söyleyen Bülent Turan muhalefete de çeşitli konular üzerinden yüklendi.

SEÇİM TARİHİ NE ZAMAN RESMİLEŞECEK

Seçim tarihine dair konuşan Bülent Turan, “Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Seçim tarihi olarak Cumhurbaşkanımız 14 Mayıs’ı işaret etti. Şu anda seçim için resmi takvim halen 18 Haziran’dır. Bizim erken seçim yapmak gibi bir gündemimiz yok. Ramazan bayramı, Kurban Bayramı, hac mevsimi, mevsimlik işçiler gibi gerekçeler var. Seçimin hem ilk turunu hem de ikinci turunu planlamak zorundasınız. Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta olacaktır. Bu kararın TBMM’de alınmasını isterdik. Ancak İYİ Parti ile CHP bize bu yolu kapattı. Seçim tarihini de Cumhurbaşkanımız belirleyecektir. 9-10 Mart tarihlerinde resmi açıklama yapılabilir.” dedi.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI TARTIŞMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı tartışmalarına da değinen Bülent Turan, “Sayın Erdoğan bugüne kadar çok sayıda engelle karşılaşmış bir liderdir. Eğer sürece dair bir itiraz olursa bunu YSK kanunlar çerçevesinde değerlendirir. Erdoğan, 2018’de yapılan seçimde yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Şimdi ise ikinci adaylığı olacak. Eğer birleri aday olamaz diyorlarsa bilin ki hukuk cahilidirler.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM KANUNU UYGULAMASI!

Seçim kanunu ile alakalı yapılan tartışmalara da giren Bülent Turan, “Dön dolaş aynı konuları tartışıyoruz. Mecburuz diye anlatmaya çalışıyorum. 2010 yılında bu konuda YSK’nın emsal kararı var. Seçim günü esas alınmaktadır. Biz hala neyi tartışıyoruz. Seçim kararı 6 Nisan’dan önce alınırsa yeni seçim kanunu uygulanamaz diye garip bir iddiaları var. Seçim tarihi hangi gün ise 1 yıl hesabı ona göre yapılır. 6 Nisan’dan sonra herhangi bir günde yapılacak bir seçimde yeni seçim kanunu kaideleri uygulanır.” şeklinde konuştu.