AK Parti'nin yaptırdığı son seçim anketinin sonuçları açıklandı!

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz partisinin yaptırdığı son seçim anketinin sonucunu kamuoyu ile paylaştı. AK Parti’nin anketinde kim, ne kadar oy alıyor?
AK Parti'nin yaptırdığı son seçim anketinin sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidiyor. Siyasi partiler de bu seçim için hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bugün kapsamlı bir açıklama yaptı ve yaptırdıkları son seçim anketinin sonuçları hakkında bilgi verdi.

SEÇİM ANKETİNDE ÇIKAN SONUÇLAR

AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranlarının arttığını söyleyen Ali İhsan Yavuz, “Bizim Ar-Ge Başkanlığımız yoğun bir şekilde seçim anketleri yapıyor. Bunu seçim var diye değil rutin zamanda da yapıp vatandaşımızın desteğini ölçüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizim son anketimize göre Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 53’tür. AK Parti ise yüzde 41 gibi bir oy oranını yakalıyor. Hem Cumhurbaşkanımıza hem de partimize artan bir destek var.” dedi.

HÜDA-PAR KAÇ MİLLETVEKİLİ ALACAK?

HÜDA-PAR konusuna da değinen Ali İhsan Yavuz, “HÜDA-PAR ile çok kolay oturduk ve ne yapacağımıza karar vereceğiz. Kendilerine bizim listelerimizde yer vereceğiz. Uygun bir sayıda milletvekili adayları olacak. Bu sayıyı net şekilde şu anda söyleyemem ama 8-9 değildir. Türkiye’nin her tarafı için geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’de uygulanan 3 dönem kuralına dair de açıklama yapan Ali İhsan Yavuz, “Değişim beklentisi var ve bunu çok iyi bir şekilde yöneteceğimizi düşünüyorum. Ancak bunun kararını verecek kişi veya makam ben değilim. Genel Başkanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve MKYK ne karar verirse o uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.