Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak kimdir, neden görevden alındı, hangi partiden?

İçişleri Bakanlığı kararı ile Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak görevden uzaklaştırıldı.
Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak kimdir, neden görevden alındı, hangi partiden?

Basında yer alan son dakika haberine göre, Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ın görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Bu gelişmenin ardından birçok kişi Mehmet Emin Yumuşak'ın neden görevden alındığı, hangi partiden olduğu gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak neden görevden alındı?

Mehmet Emin Yumuşak hakkında, Aksaray Yenikent Belde Belediyesinde beldenin ortak kullanım alanı olan ve belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazları başkalarına satarak kazanç elde etmesiyle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Bu gelişmenin sonrasında belediyeye ait 11 taşınmazın satıldığı ve bu satışların piyasa değerinin altında yapılarak 767 bin 591 lira kamu zararı oluşturduğu belirlendi.

Sonrasında ise belediyenin araç garajında bulunan ve belediyeye ait olan petrol istasyonundaki yakıtı sürekli olarak kendi araçları ve akrabalarının araçları için kullanıldığı tespit edildi. Bu nedenle bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak, soruşturma sürecinde delillerin karartılmaması ve sağlıklı ilerleyebilmesi adına İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Öte yandan MHP’den 2019 yerel seçimlerinde Yenikent belediye başkanı olarak seçilen Mehmet Emin Yumuşak, 2020 yılında görevden istifa etmişti. Konu hakkında konuşan MHP İl başkanı Mustafa Çölkesen, Mehmet Emin Yumuşak’ın parti disiplinine aykırı davranışları sebebiyle Belediye Başkanları listesinden düşürüldüğünü ve parti ile bir bağı kalmadığını ifade etmişti.

Mehmet Emin Yumuşak kimdir, mesleği ne, kaç yaşında?

Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı olan Mehmet Emin Yumuşak, 2013 – 2014 yılları arasında Aksaray ili, Merkez Yenikent Beldesi Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. Daha sonra 31 Mart 2019 seçimlerinde de MHP’den Aksaray ili, Merkez Yenikent Beldesi Belediye Başkanı seçilmiş daha sonra görevinden istifa ederek bağımsız aday olarak çalışmalarını sürdürmüştür. İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile ise görevinden uzaklaştırıldı.