Ali Sezal kimdir, neden öldü, hastalığı neydi, cenazesi ne zaman? Ali Sezal hangi partinin milletvekiliydi?

İki dönem milletvekilliği ve uzun yıllar Kahramanmaraş Belediye Başkanı olarak görev yapan Ali Sezal hayatını kaybetti.
Ali Sezal kimdir, neden öldü, hastalığı neydi, cenazesi ne zaman? Ali Sezal hangi partinin milletvekiliydi?

Haber bültenlerine son dakika bilgisi düşüldü. Eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve Milletvekili Ali Sezal, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 76 yaşındaki Sezal, TBMM’de 2 dönem milletvekilliği ve 1989 – 1999 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Ali Sezal kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve Milletvekili Ali Sezal, tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti.

1946 yılında doğan Ali Sezal, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. Çiftçilik, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Spor Kulübü Yöneticiliği, TBMM 21. Ve 22. Dönem Refah Partisinden aday olarak Kahramanmaraş Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Sezal, 17 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

76 yaşındaki Ali Sezal’ın akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde hayatını kaybettiği biliniyor.

Ali Sezal aynı zamanda, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’ın da babasıdır. Sezal’ın cenazesinin, yarın Abdülhamithan Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 10 Eylül 2021 tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği toplu açılış töreninin ardından Ali Sezal’ı evinde ziyaret etmişti.  Aynı zamanda AK Parti milletvekili Cihat Sezal’ın da babası olan Ali Sezal’ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Ali Sezal’ın vefat haberinin duyulması ardından siyasi isimlerden de baş sağlığı mesajları yayınlanmaya başladı.