Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı resmen Kemal Kılıçdaroğlu oldu!

Altılı Masa toplantısının ardından merakla beklenen açıklama yapıldı. Saadet Partisi Genel Merkezi önünde yapılan açıklama ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı oldu.
Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı resmen Kemal Kılıçdaroğlu oldu!

Büyük tartışmalara neden olan Altılı Masa krizinde uzlaşmaya varıldı. 6 siyasi partinin lideri Saadet Partrisi genel merkezinde bir araya gelerek son toplantıyı gerçekleştirdiler. Saatlerce devam eden toplantıdan ise uzlaşma çıktı. Toplantının ardından ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yapılarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi.

KARAMOLLAOĞLU AÇIKLADI!

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu ev sahibi sıfatıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kamuoyuna duyurdu. Kısa bir konuşma yapan Temel Karamollaoğlu, “Elbette içinde bulunduğumuz günler acılı günler. On binlerce kardeşimiz hayata veda etti, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu adayımız. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum. Kendisine başarılar temennisinde buluyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU İLK KONUŞMASINI YAPTI!

Temel Karamollaoğlu’nun açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı adayı olduğu resmileşen Kemal Kılıçdaroğlu da bir açıklama yaparak, “Çok teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim sayın Genel başkanlarıma teker teker yürekten teşekkür ediyorum. Yunus Emre bölüşürsek tok oluruz bölüşürsek yok oluruz der. Bu sofra Halil İbrahim sofrası. Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır.

En büyük gayemiz Türkiye'yi bereketli neşeli günlere taşımaktır. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye'yi uzlaşı ile yöneteceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin geçişi üzerinde de anlaşma sağladık.

Bu kapsam parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı'nın kapısı herkese açıktır. 85 milyon vatandaşımızı selamlıyorum. Deprem felaketinin birinci ayı. Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız.” ifadelerini kullandı.