Altılı masanın ekonomi vaatleri açıklandı!

Millet İttifakı’nın üzerinde anlaşma sağladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni açıklandı. Yayınlanan metinde iktidara gelinmesi durumunda atılacak ekonomik adımlar kamuoyuna ilan edildi.
Altılı masanın ekonomi vaatleri açıklandı!

Altılı masa toplantıları ile Millet İttifakı’nın anlaşma sağladığı konular kamuoyuna ilan edildi. Ortak Politikalar Mutabakat Metni yayınlanırken ekonomi alanında atılacak adımlar de belli oldu. Millet İttifakı’nın yapılacak seçimleri kazanmaları halinde ekonomide atılacak adımlar ve yapılacak yeni icraatlar ilan edildi.

EKONOMİ VAATLERİ!

Altılı masanın anlaşma sağladığı konular bir araya getirilerek kamuoyuna ilan edildi. Metinde dikkat çeken icraatların bazıları şöyle:

-Açıklanan metinde dikkat çeken ekonomi adımları yer alıyor. Buna göre göreve gelinmesi durumunda Kur Korumalı Mevduat hesaplarının açılması durdurulacak. Mevcut hesaplar ise vade sonu itibariyle kapatılacak.
-Cumhurbaşkanlığının kullanımındaki uçakların sayısı azaltılacak.
-Kaynaklar Kanal İstanbul yerine GAP, DAP, DOKAP, KOP gibi tarımsal sulama projelerinde kullanılacak.
-Kamunun zorunlu haller dışında dövizle sözleşme yapmaması sağlanacak.
-Çalışanların üzerindeki vergi ve sigorta yükü azaltılacak.
-İşyeri kira ödemelerinde stopaj oranı sıfırlanacak.
-İlk kez konut alanlardan tapu harcı alınmayacak.
-Her türlü eğitim ve öğretim hizmetinde KDV indirimi yapılacak.
-Şoför esnafı 10 yaşın üzerindeki araçlarının yenilenmesinde ÖTV ödemeyecekler.
-Usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edilen kamu-özel işbirliği projeleri için inceleme başlatılacak ve kamu zararı oluşmuşsa tahsili sağlanacak.

Millet İttifakı partilerinin anlaşma sağladığı tüm konular mutabakat metninde yer aldı. Bu konular zaman içerisinde kapsamlı bir şekilde kamuoyuna açıklanacak. Seçime kadar detaylandırılacak olan vaatler için Millet İttifakı partileri ortak bir çalışma ortaya koyacaklar.

Vatandaşlara sağlanacak yeni imkanlara dair çalışmaların detaylandırılması için ekstra bir çalışma yapılacağı bildirilirken Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin ardından bu çalışmalar seçim programına da dahil edilecek. Bunun için ittifakta bulunan tüm siyasi partiler ortak hareket edecekler.