Ankara'da 5 kamu hastanesi kapatılacak? Etlik Şehir Hastanesi açılınca hangi hastaneler kapatılacak?

Ankara'da 5 kamu hastanesinin hizmete kapatılacağı açıklandı. Bu hastaneler şehir hastanesinin devreye girmesiyle hizmetlerini sonlandıracaklar.
Ankara'da 5 kamu hastanesi kapatılacak? Etlik Şehir Hastanesi açılınca hangi hastaneler kapatılacak?

 Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla 5 kamu hastanesinin kapatılacağı duyuruldu. Henüz proje aşaması devam eden Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapanacak hastaneler için SES Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya tepki gösterdi.

Ankara’da 5 kamu hastanesi kapatılıyor

Gazete Duvar’ın haberine göre, uzun süredir inşası devam eden ve nihayet tamamlanan Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla 5 kamu hastanesi kapatılacak. Daha önce sağlık hizmeti sonlandırılan ve birleştirilen hastanelerle kapatılan hastane sayısı 8’e yükselirken, Yalçınkaya Ankara’da çok fazla özel hastane bulunduğunu ve yoksul halka hizmet eden kamu hastanelerinin kapatılmasıyla halkın mağdur olacağını söyledi.

Yalçınkaya, Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kamu hastanesi sayısının 31’e düşeceğini; Türkiye genelinde hastanelerin yüzde 37’si özel iken Ankara’da bu oranın yüzde 45 olduğunu ifade etti.

Etlik Şehir Hastanesi açılınca hangi hastaneler kapatılacak?

Etlik Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla birlikte Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi ve Meslek Hastalıkları Hastanesinin kapatılacağı biliniyor. Etlik şehir Hastanesinin yapıldığı arazide daha önce Etlik İhtisas Hastanesinin bulunduğu ve bu hastanenin Şehir Hastanesi açılacağı için kapandığı belirtiliyor.

Karakaya, Şehir Hastanesinin yapımının üzerinden 104 ay geçtiğini ve hala açılmadığını söyleyerek, mevcut kamu hastanelerinin de bu hastane açılacak diye kapatıldığını, vatandaşların kendilerine nispeten daha yakın olan hastanelere gidemeyecek ve sağlık hizmeti almak için ya Bilkent Şehir Hastanesine ya da Etlik Şehir Hastanesine gitmek zorunda kaldıklarını iletti. Ayrıca Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapanma tehlikesi yaşayan hastanelerden biri olduğunu söyledi.