Apollo 11 görevinde Ay’a ayak basan ikinci astronot Buzz Aldrin’in ceketi rekor fiyata satıldı!

Ay’a Neil Armstrong’dan sonra ayak basan ikinci insan olan Buzz Aldrin’in, tarihi Apollo 11 görevi sırasında giydiği özel ceket, New York’taki bir müzayedede tam 2 milyon 772 bin 500 dolara alıcı buldu. Aldrin, Apollo 11 görevi ile Ay’a 1969’da ayak basmıştı.
Apollo 11 görevinde Ay’a ayak basan ikinci astronot Buzz Aldrin’in ceketi rekor fiyata satıldı!

Bilim ve insanlık tarihinin en büyük gelişmelerinden biri olan Ay’a yolculuk, hala ilk günkü merakını ve heyecanını koruyor. Ay yüzeyine yapılan ilk insanlı uzay uçuşu görevinde yer alan ve Ay’a ilk kez ayak basan Neil Armstrong ile birlikte 20 Temmuz 1969 tarihinde Ay yüzeyine iniş yapan astronot Buzz Aldrin’in kişisel eşyalarından oluşan bir koleksiyon, New York’taki müzayede evi Sotheby’s’te açık artırma ile satışa sunuldu. Aldrin’in Apollo 11 görevi sırasında giydiği ceket, Sotheby’s müzayede evinde tam 2 milyon 772 bin 500 dolara alıcı buldu.

TÜM KOLEKSİYON SATILDI

Apollo 11 görevinde Ay’a ayak basan ikinci astronot Buzz Aldrin’in ceketi rekor fiyata satıldı!

Buzz Aldrin’in, ilk insanlı uzay uçuşu Apollo 11 görevinde giydiği, üzerinde Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) logosu ile ABD bayrağının yer aldığı ceket, 2.772.500 dolara satıldı. Şimdilerde 92 yaşında olan astronot Aldrin’in ceketi, aynı zamanda satılan en değerli Amerikan uzay eseri oldu. New York’taki Sotheby’s müzayede evinde açık artırma ile satışa sunulan Aldrin’in kişisel eşyalarından oluşan koleksiyonun içerisinde ayrıca Buzz Aldrin’in kullandığı devre kesici ve tamir için kullanılan kalem de yer aldı. Aldrin’in tek başına ceketi 2 milyon 772 bin 500 dolara alıcı bulurken, tüm koleksiyon da toplam da 8 milyon 184 bin 578 dolara satıldı.

APOLLO 11’İN YAŞAYAN TEK ÜYESİ

Buzz Aldrin, 20 Temmuz 1969’da, Neil Armstrong’dan sonra Ay’a ayak basan ikinci insan olarak tarihe geçti. Aldrin aynı zamanda Apollo 11 görevinde yer almış olan astronotlar arasında şu anda hayatta olan tek isim. Hatırlanacağı üzere Neil Armstrong 2012 yılında, Apollo 11 görevinde yer alan diğer isim Mike Collins de 2021 yılında hayatını kaybetmişti. İHA’nın haberine göre Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay yüzeyine ilk mürettebat inişinin yaparken, Collins de Apollo 11 Columbia Komuta Modülü’nü Ay’ın etrafında uçurmayı başarmıştı.