Araç Çekilme Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Araç çekilme sorgu işlemlerinin yapılması hakkında veriler aşağıda yer almaktadır. Araçlarınızın çekildiği yeri öğrenmek için SMS ya da e devletten yardım alabilirsiniz. Araçlarınız otoparka çekildi ise bunun nedenini de yazı içerisinden öğrenebilirsiniz.
Araç Çekilme Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Araçların çekildiğini öğrenmek teknoloji çağından önce oldukça zordur. Araç çekilme sorgulama işlemine farklı bir boyut katılması teknoloji çağında olmuştur. İnternet ve SMS yolu ile araçların çekildiği bilgiler kısa süre içerisinde öğrenebilmektedir. Telefona ve internete sahip olan kişiler sorgulama işlemini hızlıca yapabilmektedir.

2022 Otoparka Alınan Araçların Sorgusu

Araçların otopark içerisine çekilmesi sonrasında sorgu için üç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri SMS, biri e devlet ve diğeri de telefondur. Telefon üzerinden interneti kullanarak girebileceğiniz bir uygulama sayesinde plakadan çekilen araçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

Uygulamada bireylerin son 5 yıl içerisinde aldıkları tüm cezalar da görüntülenebilmektedir. Araçların çekilme nedeni ne olursa olsun aynı otoparka çekilecektir. Araçların yeniden kullanılabilmesi için gerekli masrafların ödenmesi gerekmektedir.

Mesaj ile Çekilen Araçların Sorgusu

Araç Çekilme Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Araçların çekildiğini mesaj ile öğrenmek mümkündür. Araç çekilme sorgulama yapmak için SMS ile park yazılmalı ve bir boşluk bırakılmalıdır. Ardından araç plakası yazılmalı ve 1550 numarasına gönderilmelidir. Gelen mesaj sayesinde otopark bilgileri ve araçların çekilme noktaları öğrenilebilmektedir. Mesaj ile araç durumunu sorgulamanın fiyatı 2 TL’dir. Bu ücret farklı yıllarda değişiklik gösterebilmektedir.

E devlet Üzerinden Çekilen Araçların Sorgusu

Araçların çekildiğini online ortamdan öğrenmek için e devlet uygulaması geliştirilmiştir. Sistem üzerinden bireylerin ilk olarak kendi kimliklerini doğrulaması gerekmektedir. Ardından da araçların plakası girilmelidir. Bu sayede son 5 yıla ait olan tüm araç borçları ekranda belirecektir.

Online ortamdan araç sorgusu yalnızca e devlet üzerinden yapılmamaktadır. Buna ek olarka Emniyet Genel Müdürlüğünün sitesi üzerinden de bilgilere ulaşılabilmektedir. 

Araçlar Hangi Nedenler ile Çekilir?

Arabaların çekilme nedenleri aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Bu nedenlerden dolayı araçların çekilmesinde araç çekilme sorgulama uygulamasından yararlanılabilmektedir:

  •          Sürücülerin araçlarını yanlış yere park etmesi,
  •          Zorunlu trafik sigortasının yapılmaması,
  •          Araçta yakalama kararı olması,
  •          İcra kanunu.