Arda Güler Avrupa’nın radarında! İngiliz ekibi Arda’yı kadrosunda görmek istiyor…

Türkiye’nin son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden olan ve yetenekleri ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Fenerbahçeli genç yıldız Arda Güler, peşine Avrupa’nın dev kulüplerini taktı. Arda Güler’in talipleri giderek artıyor.
Arda Güler Avrupa’nın radarında! İngiliz ekibi Arda’yı kadrosunda görmek istiyor…

Fenerbahçe’nin 17 yaşındaki yıldız futbolcusu Arda Güler, 2021 sezonunda Fenerbahçe forması ile 14 maça çıktı ve 3 gol kaydetti. Yeteneği ile göz kamaştıran orta saha oyuncusu, kısa sürede Türkiye’de taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve takdirini kazanırken, yetenekleri ile peşine Avrupa devlerini de takmayı başardı. Giderek talipleri artan Arda Güler, son olarak İngiltere’nin dev ekiplerinden Arsenal’in radarına girmişti. İngiliz basınından Daily Express’in haberine göre Arsenal’in geleceğini inşa etmek isteyen teknik direktör Mikel Arteta, takımında Arda Güler’i istiyor. İşte detaylar…

ARSENAL ARDA’NIN PEŞİNDE

Arda Güler Avrupa’nın radarında! İngiliz ekibi Arda’yı kadrosunda görmek istiyor…

Daily Express haberine göre Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta, Arsenal’in geleceğini inşa etmek istiyor ve bu hedefi doğrultusunda takıma bazı yeni isimleri dahil etmeyi amaçlıyor. Habere göre Arsenal’in hücum hattına genç bir oyuncu transfer etmek isteyen Arteta, bu kapsamda listesine Cody Gakpo, Lucas Paqueta, Maxwell Cornet ve Edon Zhegrova’nın ardından Arda Güler’i de ekledi. Haberde, Türkiye’nin en büyük yeteneklerinden biri olarak anılan Arda Güler’in, Mikel Arteta tarafından es geçilemeyecek kadar yetenekli olduğu belirtildi.

MESUT ÖZİL’E BENZETİLDİ

Haberde ayrıca Arda Güler’in, geçtiğimiz sezon takım arkadaşı olan ve bir dönem Arsenal forması da giymiş olan Mesut Özil’e olan benzerliğine de dikkat çekildi. Öte yandan haberde Arsenal’in, 17 yaşındaki yıldız futbolcu Arda Güler için 25 milyon Euroluk bir ücret belirlediği belirtilirken, bu ücretin, Arda’nın potansiyelini ortaya koyabilmesi adına çok ucuz kaldığı da ifade edildi. Arda Güler geçtiğimiz sezon Süper Lig’de çıktığı 14 maçın sadece ikisinde ilk 11’de forma şansı buldu ve Arda çıktığı bu 14 maçta 3 gol 3 de asist kaydetti.

ARDA GÜLER’İN KARİYERİ

25 Şubat 2005’te Ankara Altındağ’da dünyaya gelen orta saha oyuncusu Arda Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı. 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına transfer olan Arda Güler, 2019-2021 sezonları arasında altyapı formasını giydiği sarı lacivertli ekibin A takım formasını da geçen sezon giydi. Arda ayrıca 2021 yılında Türkiye U-17 milli takımında da 6 maça çıkıp 4 gol kaydetti.