Arda Turan’dan teknik direktörlük sinyalleri: Atletico Madrid ve Barcelona karışımı oyun stili istiyorum

Bir dönem Başakşehir’e transfer olduğu için Galatasaray taraftarını karşısına alan, daha sonra yuvasına dönerek yeniden gönülleri kazanan Arda Turan, Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük sinyalleri verdi. Arda Turan, ekip kurmak için çalışmalara başladığını açıkladı.
Arda Turan’dan teknik direktörlük sinyalleri: Atletico Madrid ve Barcelona karışımı oyun stili istiyorum

35 yaşındaki milli futbolcu Arda Turan, 1997 yılında Altıntepsi Makelspor ile başladığı altyapı kariyerine 2000 yılından itibaren Galatasaray altyapısı ile devam etti. Ardından 2005 yılında Galatasaray’da A takım forması giyen Arda Turan, Manisaspor’da kiralık olarak oynadıktan sonra 2011 yılında Atletico Madrid’e transfer oldu. 2015-2018 yılları arasında Barcelona’da oynayan Arda Turan, 2018’de kiralık olarak Başakşehir’e gelerek Galatasaray taraftarının tepkisini çekmişti. 2020’de Galatasaray’a dönen Arda Turan, 2021-2022 sezonunun ardından teknik direktörlüğe yöneldiğinin sinyallerini verdi.

“ATLETICO MADRID VE BARCELONA KARIŞIMI BİR OYUN”

Galatasaray ile yolları yeniden ayrılan Arda Turan, kariyerinin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Twitter’da bir sohbet odasına katılan Arda Turan, henüz futbolu bırakmaya kesin olarak karar vermediğini dile getirerek “Futbolu bırakmaya kesin karar vermedim, yurtdışında bazı opsiyonlar var. Amerika veya başka yerlerden… Bırakmaya karar verirsem kulübe üye olmak isterim. Ben zaten Galatasaraylıyım” sözlerini dile getirdi. Teknik direktörlük sinyalleri de veren Arda Turan, “Teknik direktör olduğumda Atletico Madrid ile Barcelona’nın oyununu mix etmek istiyorum, doğru ekip kurmaya çalışıyorum” dedi.

“DONANIMLI BİRİ VARSA NEDEN ÇALIŞMASIN?”

Arda Turan’dan teknik direktörlük sinyalleri: Atletico Madrid ve Barcelona karışımı oyun stili istiyorum

Teknik direktör olduğunda nasıl bir ekiple çalışmak istediğini dile getiren Arda Turan, “Futbolu değişik açılardan değerlendirebilen, oyuna sabitlenmiş bir şekilde kalmayan ekiple çalışmak istiyorum. Bir planlama yaptım. Planlamanın ilk konusu öğrenmek. Futbol artık çok değişken çünkü. 32-33 yaşında çok değerli teknik direktörler var. Türkiye’de bu yaş algısını, ‘Gitsin bir yerde pişsin öyle gelsin’ algısını kırmamız lazım. Futbol gelişiyor, ilerliyor. Şahsım adına söylemiyorum, eğer donanımlı biri varsa neden çalışmasın?” sözlerini dile getirdi.

“ARDA TURAN’IN JÜBİLESİ İLE VAKİT KAYBETMEYELİM”

Bir gün Galatasaray’da yönetici olursa bu konuların ne kadar önemli olduğunu anlatacağını da ifade eden Arda Turan, “Arda Turan jübilesi ile vakit kaybetmeyelim” dedi. Kulübün şu anda kendisinden daha önemli sorunları olduğunu vurgulayan Turan, hayatın her anında Galatasaraylı olduğunu ve Galatasaray’ın bir emrinin kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.