Artçı depremler hız kesmiyor! AFAD son depremler listesi!

Kahramanmaraş'ta Pazarcık ve Elbistan merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından artçı depremler hiç hız kesmedi. Bölgeden sürekli olarak yeni deprem haberleri geliyor. AFAD son depremler listesi yayınlandı!
Artçı depremler hız kesmiyor! AFAD son depremler listesi!

Türkiye'nin yüreğini yakan deprem felaketi ile alakalı yeni gelişmeler merak ediliyor. Şu anda depremin gerçekleştiği 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalara destek olmak için Azerbaycan, Yunanistan, Japonya, Rusya, Meksika gibi ülkelerden ekipler geldiler. AFAD ekipleri ile gönüllüleri ve askerler de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar.

Enkaz altından canlı çıkarılacak vatandaşların sayısı her geçen dakika azalmaya başlarken havanın çok soğuk olması ise gece boyu enkaz altında kalanlar için en büyük sorun oldu. Bu üzücü gelişmeler yaşanırken bir taraftan da artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. 

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7,7 ve Elbistan'da 7,6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremin ardından yüzlerce artçı deprem meydana geldi ve bu depremler halen daha olmaya devam ediyor. Bölgede bulunan insanları tedirgin eden bu artçı sarsıntılar hasarlı binaların yıkımına da neden olabiliyor. Arama kurtarma çalışmaları bu güçlükle yapılırken AFAD son depremlere ilişkin listeyi yayınladı. 

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre dün geceden sabaha kadar bölgede yüzlerce deprem meydana geldi. Bu depremlerin en büyük şiddetlisinin ise 5.5 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Belirli bölgelerde yoğunlaşan artçı depremler vatandaşları tedirgin etmeyi sürdürüyor. 

Artçı depremler hız kesmiyor! AFAD son depremler listesi!

Artçı depremler hız kesmiyor! AFAD son depremler listesi!

Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay'da yoğunlaşan artçı depremler konusunda AFAD Deprem Dairesi bilgilendirme yaptı. Bu depremlerin devam edeceği belirtilirken vatandaşlardan hasarlı binalara kesinlikle girmemeleri istendi. 

YÜKSEK ŞİDDETLİ OLMAZ

Öte yandan uzmanlar artçı depremler hakkında bilgiler verdiler. Bu artçı depremlerin bir anda son bulmayacağı belirtilirken fay hattında büyük bir kırık meydana geldiği ve bu kırığın yerine oturması için artçı depremler olacağı belirtildi. Artçı depremlerin 6 ay hatta 1 yıl boyunca devam edebileceğini belirten deprem uzmanları bir artçı depremin ana depremin şiddetinden daha yüksek şiddette olamayacağı bilgisini de verdiler.