Avukatı Sedat Peker'in paylaşımlara ne zaman başlayacağını açıkladı!

Sedat Peker’in Türkiye’de gündem belirleyen paylaşımları epey bir zamandır yapılamıyor. Sedat Peker’in bu paylaşımlara yeniden başlayacağı iddialarını avukatı Ersan Barkın yanıtladı.
Avukatı Sedat Peker'in paylaşımlara ne zaman başlayacağını açıkladı!

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiası ile yargılanan Sedat Peker daha önce yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ile çok büyük ses getirmişti. Ancak Sedat Peker bu paylaşımları devam ettiremedi. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker şu anda Birleşik Arap Emirlikleri’nde dijital tecritte bulunuyor. Bunun için de sosyal medyada paylaşım yapamıyor. Sedat Peker’in paylaşımlara yeniden başlayıp başlamayacağı ise son günlerin en çok merak edilen konusu oldu.

PAYLAŞMIŞ SONRA SİLMİŞTİ!

Sedat Peker geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından başkalarının kendisi hakkında yazdığı mesajları paylaşıp kısa bir süre içerisinde kaldırmıştı. O mesajlarda Türkiye’de muhalefetin Sedat Peker’in yeni videolar yayınlayabilmesi için girişimlerde bulunması gerektiği yazılıyordu. Bu gelişme üzerine Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın bazı açıklamalarda bulundu.

EV HAPSİ KALDIRILMALI

Sedat Peker’in paylaşımlarına yeniden başlamasının ev hapsinin kaldırılmasına bağlı olduğunu belirten Ersan Barkın, “Sedat Peker’in daha önce söz verdiği paylaşımlarını yapabilmesi fiili ev hapsinin kaldırılmasına bağlı. Bildiği veya doğrudan içerisinde olduğunu belirttiği eylemleri, dosyaları açıklayabilmesi için bu kesinlikle şart. Şu anda Twitter hesabından paylaşıp sildiği mesajlara dair bir bilgim yok ve bu durum onun mevcut hukuki durumuna da zarar veriyor.” dedi.

Sedat Peker’in mevcut durumu hakkında da bilgi veren Avukat Ersan Barkın, “Sedat Peker’in bugünkü durumu dijital tecrit olarak tanımlanıyor. Ancak hukuken bir tanımlama yapacak olursak zaman zaman sosyalleşmesine izin verilebilen bir ev hapsi diyebiliriz. Bu uygulama başladığında kendisine bir ihtarda bulunulmuş ve kendisinin ya da kendisiyle ilişkilendirilebilecek herhangi bir hesapla sosyal medya iletişiminde yer almaması söylenmişti. Sedat Peker şu anda hakkında kırmızı bülten olan birisi. Bunun neticesinde tutuklanmasına neden olabilecek bir eylemde bulunması mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

VİDEO PAYLAŞIMLARI İÇİN TEK ŞART VAR!

Sedat Peker’in ne zaman paylaşıma başlayabileceğini de açıklayan Ersan Barkın, “Sedat Peker’in paylaşımlarına yeniden başlayabilmesi için ev hapsinin kaldırılması gerekiyor. Sedat Peker, Türkiye’de muhalefetin, siyasi partilerin, medyanın veya vatandaşların yoğun çaba vermeleriyle bu ev hapsinin kaldırılabileceğini düşünüyor. Bu ev hapsi de kaldırılırsa yeniden video paylaşımlarına başlayacağını ifade ediyor.” şeklinde konuştu.