Bakan Karaismailoğlu tarih verdi! İstanbul'da 3 metro hattı hizmete açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da 3 yeni metro hattının hizmete açılacağı tarihi açıkladı.
Bakan Karaismailoğlu tarih verdi! İstanbul'da 3 metro hattı hizmete açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da yapımı devam eden metro projelerine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Karaismailoğlu, ilerleyen günlerde bakanlık olarak İstanbul’da 3 metro hattının hizmete açılacağını duyurarak bu metroların açılış tarihi hakkında da bilgi verdi.

İstanbul’da 3 metro hattı hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da 3 metro hattının açılacağını belirterek, İstanbul Havalimanı – Gayrettepe metro hattının İstanbul Havalimanı – Kağıthane etabının eylül ayının sonuna doğru açılacağını duyurdu. Yıl sonuna kadar metro hattının tamamını hizmete açmayı hedeflediklerini söyleyen Karaismailoğlu, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin de içinden geçecek olan metro hattı ile yine aynı dönemde bitirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Eylül ayının sonuna doğru açılacak olan metro hatlarından biri de Kadıköy – Pendik hattını Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlayacak olan hat olacak.

Bakan Karaismailoğlu, yapımı devam eden diğer hatlarda da çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, görevlerinin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak olduğunu ve yolcuların özel aracı bırakarak toplu taşımayı tercih etmesini sağlamak gerektiğini fakat yerel yönetimin bunu sağlayamadığını söyledi.

Bakanlığın ulaşım alanında yaptığı çalışmalardan bahseden Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nın şu an da 120 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede olduğunu, fakat yapılan yatırımlarla birlikte bunu 200 milyona kadar çıkarabileceklerini ifade etti. Her ay rekor kıran İstanbul Havalimanı’nın aynı zamanda dünyanın en fazla yolcu taşıyan havalimanı olduğuna değinerek, aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da büyüdüğünü ve burada da yatırımlara devam ettiklerini aktardı.