Bakan Mahmut Özer okulların kapanacağı tarihi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların kapanacağı tarihi açıkladı. Herhangi bir süre uzatımı yapılmadığını söyleyen Bakan Mahmut Özer aynı zamanda 29 Mayıs tarihinde de okulların tatil edildiğini ifade etti.
Bakan Mahmut Özer okulların kapanacağı tarihi açıkladı

Türkiye’de milyonlarca öğrencinin ve velilerinin bekledikleri tatil haberini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Okullarda yaz tatilinin ne zaman başlayacağını resmen duyuran Mahmut Özer deprem felaketi nedeniyle verilen aradan dolayı herhangi eğitim ve öğretim yılına herhangi bir süre eklenmeyeceğini belirtti.

OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ BELLİ OLDU!

Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Okulların kapanış tarihlerini belirledik. Herhangi bir süre uzatımına gitmiyoruz. Okullarımızda eğitim ve öğretim sezonu 16 Haziran’da sona erecektir. Öğrencilerimize şimdiden iyi tatiller diliyorum.” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE TELAFİ EĞİTİMİ YAPILACAK!

Deprem bölgesinde öğrencilerin telafi eğitimine ihtiyaç duyduklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Deprem bölgesinde büyük felaketten dolayı eğitim faaliyetlerimiz aksamak zorunda kaldı. Bu bölgedeki öğrencilerimiz biraz eksik kaldılar. Onun için 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında deprem bölgesinde telafi eğitimi yapacağız. Öğrencilerimiz bu eğitimleri deprem bölgesinde almak zorunda değiller. Hangi ilde bulunuyorlarsa o ilde telafi eğitimlerini alabilecekler.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin okullaşma oranında çok iyi rakamlar yakaladığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Türkiye’de okullaşma oranı meselesinde ciddi sıkıntılar vardı. Yüzde 50’nin altında okullaşma oranı bulunuyordu. Son 20 yılda bu sorunun ortadan kalkması için önemli hamleler yapıldı. Bu 20 yıl içerisinde okul öncesi eğitimi yüzde 99,9’a ulaştırdık. Yüzde 44 olan lisede okullaşma oranını ise yüzde 99,12’ye çıkardık.” şeklinde konuştu.

29 MAYIS TATİL!

Bir başka tatil kararını da açıklayan Mahmut Özer, “28 Mayıs Pazar günü okullarımızda seçim için vatandaşlarımız oy kullanacaklar. Okullarımızı yeniden eğitim ve öğretime hazırlamak adına 29 Mayıs Pazartesi gününü tatil ilan ettik. Pazartesi günü eğitime ve öğretime 1 gün süreyle ara vereceğiz ve öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacaklar.” dedi.