Bayram tatilinde Ankara'da 9-10-11-12 Temmuz toplu ulaşım ücretsiz mi?

Bayram tatilinde toplu ulaşımın ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Ankara'da 9-10-11-12 Temmuz'da otobüs, metro ücretsiz mi? İşte yanıtı.
Bayram tatilinde Ankara'da 9-10-11-12 Temmuz toplu ulaşım ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların bayram tatiliyle ilgili araştırmaları derinleşti. Kurban Bayramı tatilinde nerelerin açık ya da kapalı olduğu merak edilirken bir de ulaşım konusu araştırılıyor. Özellikle büyükşehirlerde bayram tatilinde toplu ulaşım ücretsiz olacak mı olmayacak mı merak ediliyor.

9 günlük bayram tatilinde Ankara’da toplu ulaşım ücretsiz mi?

Bayram tatilinde birçok kişi erkenden yola çıkarak tatili farklı yerlerde geçirmek istiyor. Şehirde kalan ve bayram tatilini olduğu yerde geçirecek olan kişiler ise toplu ulaşım araçlarıyla bayram tatilinde seyahat edecek. Son iki yıldır pandemi olması nedeniyle bayram ziyaretleri aksatılıyordu ancak artık tedbirlerin kaldırılmasıyla bu Kurban Bayramı tam bir bayram havasında geçecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi dini bayramlar ve milli bayramlarda toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanıma açıyor. Şehirdeki otobüs ve metro gibi ulaşım araçlarıyla şehir içi ücretsiz seyahat etmek mümkün oluyor. Ayrıca genellikle başkentte bayram günlerine özel çeşitli konserler de düzenleniyor ve vatandaşların rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmeleri için toplu taşıma araçları ücretsiz oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bayramda toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet verip vermeyeceğine ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak her bayramda ücretsiz hizmet verdikleri için bu bayramda da metro ve otobüs gibi belediyeye bağlı olan ulaşım araçlarının ücretsiz kullanıma açılması bekleniyor.

Öte yandan bayram öncesinde Bursa ve Hatay belediye başkanlıklarından toplu ulaşım açıklaması yapıldı ve Kurban Bayramı tatili boyunca vatandaşlara toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz olarak verileceği duyuruldu.