Bayramda Devlet Hastaneleri, Sağlık Ocakları Ve Özel Hastaneler Açık Olacak Mı?

Kurban Bayramı'nda hastaneler ve sağlık ocakları açık mı? Vatandaşlar bayramda hastanelerde ve sağlık ocaklarında tedavi olabilecekler mi? 9 Temmuz Cumartesi, 10 Temmuz Pazar, 11 Temmuz Pazartesi, 12 Temmuz Salı günleri hastaneler açık olacak mı?
Bayramda Devlet Hastaneleri, Sağlık Ocakları Ve Özel Hastaneler Açık Olacak Mı?

Türkiye'de Kurban Bayramı heyecanı başlarken bayram süresince vatandaşlar bazı konularda bilgi almak istiyorlar. Özellikle hastası olan veya hastalandığı için doktora gitmek ihtiyacı hisseden vatandaşlar bayram boyunca ne yapacaklar? Kurban Bayramı'nda hastaneler açık olacak mı? Bayramda sağlık ocakları açık mı, vatandaşlara hizmet verecekler mi? Bayramda hastalanan vatandaş ne yapacak? 

KURBAN BAYRAMI'NDA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Tüm devlet kurumlarında olduğu gibi Kurban Bayramı'nın başlayacağı 9 Temmuz Cumartesi ile sona ereceği 12 Temmuz Salı günleri arasında sağlık ocakları kapalı olacak. Vatandaşlar bayram boyunca sağlık ocaklarından hizmet alamayacaklar. Hastalanan vatandaşlar tedavi olabilmek için sağlık ocaklarına giderek muayene olamayacaklar. Muayene olmak isteyenler 18 Temmuz Pazartesi gününü beklemek durumundalar. 

BAYRAMDA HASTANELER AÇIK MI?

Hastanelerde de bayram süresince vatandaşlar muayene olma imkanından yoksun kalacaklar. Hastalanan vatandaşlar hastanelerden herhangi bir şekilde polikinlik hizmeti alamayacaklar. Vatandaşların sağlık hizmetleri bu süreçte beklemede kalacak. Devlet kurumlarında olduğu gibi hastanelerde de bayram süresince nöbetçi çalışanlar haricinde tüm çalışanlar izinli olacakları için vatandaşlara hizmet verilemeyecek.

HASTANELERİN ACİL SERVİSLERİ BAYRAMDA AÇIK MI?

Hastanelerde bulunan acil servislerin çalışma durumu da merak ediliyor. Bayram süresince vatandaşlar acile giderek tedavi olabilecekler mi? Kurban Bayramı süresince hastaneleri acil servisleri vatandaşlara hizmet verecekler. Özellikle kurban kesiminde yaralanan vatandaşlar her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da hastanelerin acil servislerinde büyük bir yoğunluğa neden olabilecekler. 

BAYRAMDA ÖZEL HASTANELER AÇIK MI?

Kurban Bayramı süresince özel hastanelerdeki hizmet durumu da merak ediliyor. Genellikle özel hastaneler de bayramda kapalı olacaklar. Ancak bayramda bazı özel hastaneler açık olma kararı alabilirler. Bu konuda tedavi olunmak istenen özel hastane ile iletişime geçmek gerekiyor. Ancak özel hastanelerin de büyük çoğunluğunun bayram boyunca hizmet vermemesi bekleniyor.