Bayramda Lokum Gibi Kavurma Yapmanın Püf Noktaları! Parmak Yedirten Kurban Bayramı Kavurması Tarifi

Kurban Bayramı Kavurması için aranılan tarif geldi! Parmak yedirten kavurma tarifi arayan kişiler için defalarca denenen ve milyonlarca kişinin tarif defterine eklediği kavurma tarifi!
Bayramda Lokum Gibi Kavurma Yapmanın Püf Noktaları! Parmak Yedirten Kurban Bayramı Kavurması Tarifi

Kurban Bayramı heyecanı için geri sayım başlarken yarın milyonlarca kişi kesecekleri Kurban için kavurma tarifi aramaya başladı. Kurban ibadetini yerine getirdikten sonra evde toplanacak aileler hep beraber bayram sofrasına oturacaklar. Kurulacak kalabalık bayram sofralarının vazgeçilmezi ise her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi yine kavurma olacak. 

Kurban etleri ile kavurma et taze olduğu için son derece lezzetli olurken bunun için belirli kriterlere dikkat edilmesi gerekir. Yiyenlere 1 tabağın asla yetmeyeceği, herkesin 1 tabak daha isteyeceği, leziz Kurban Bayramı kavurması için işin püf noktaları! 

KURBAN BAYRAMI KAVURMASI NASIL YAPILIR, EN LEZİZ KAVURMANIN PÜF NOKTALARI NELER?

Kurban etinin en leziz hali kavurma için aranılan tarif geldi. Hem kurulan kalabalık bayram sofraları hem de bayram ziyaretine gelen misafirlere yapılacak ikramların vazgeçilmezi olan Kurban Bayramı kavurması için hem basit hem de lezzetli püf noktaları geldi. 

Bayramda Lokum Gibi Kavurma Yapmanın Püf Noktaları! Parmak Yedirten Kurban Bayramı Kavurması Tarifi

KURBAN BAYRAMI KAVURMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER!

Kuşbaşı doğranmış kuzu ya da dana eti ( 1 KG) 

Yemeklik doğranmış kuyruk yağı ( 100 gr) 

Yarım bardak sıcak su

Kekik, karabiber, tuz 

EN LEZZETLİ KAVURMA NASIL YAPILIR?

Kurban kavurması için en önemli püf noktası kullanılan etin ağırlığının yüzde 10'u kadar kavurma yağı kullanılmasıdır. Kuyruk yağı çok ince bir şekilde doğranır ve yağ salana kadar sıcak tavada eritilir. Kuşbaşı et kızgın yağın içerisine eklenir ve et kendi suyunu salana kadar kavrulur. Et kendi suyunu salıp çektikten sonra sıcak su ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. 

Ağzı kapatılarak pişirilen et yumuşadıktan sonra yaklaşık 45 dakikalık sürenin sonunda baharatlar eklenir ve et karıştırılır. Altı kapatılan et dinlenmeye bırakılır. Yanında yufka ile gelen misafirlere ikram edilir. Eski bir Kurban Bayramı adeti olarak kurban kesen aileler sabah erkenden kavurma yapar ve evlerine misafirlere gelen kişilere bu etten bayram tatlısı ile beraber yanında yufka ile servis ederler. 

Kurban etinin lezzetli olması için etin mutlaka kuyruk yağı ile pişirilmesi, ağzı kapalı olarak en az 45 dakika boyunca ağır ateşte pişirilmesi önemlidir. Yine baharatların lezzetini kaybetmemesi için mutlaka et piştikten sonra kapatmaya yakın bir şekilde etin içine ilave edilmesi gerekir.