Bebek kıyafetlerinde oluşan lekelerden usanan ebeveynlere, pratik leke çıkarıcı öneriler! Meyve lekesi ve dışkı lekesi nasıl çıkar?

Bebekler, sıklık ile kıyafetleri değiştirilen canlılardır. Henüz vücut kontrolleri bulunmadığı için kusan, kakasını yapan, yemek yerken dikkatli davranamayan o küçük varlıklar, beraberlerinde büyük çamaşır birikintilerinin oluşmasına sebep olurlar. Özellikle başa çıkılması zor lekelerin oluşumu, ebe
Bebek kıyafetlerinde oluşan lekelerden usanan ebeveynlere, pratik leke çıkarıcı öneriler! Meyve lekesi ve dışkı lekesi nasıl çıkar?

Bebekler, hassas ciltleri sebebi ile sıklık ile kıyafetleri değiştirilen canlılar arasındadır. Özellikle ek gıdaya geçtiklerinde her öğünde bir bazen iki kere kıyafetleri değiştirilen bebekler, kakalarının kıyafetlerine sızmasından ötürü de ebeveynlerini zor durumlarda bırakabilirler.

Kaka, meyve, yemek gibi lekelerin kalıcı olması bebek dolaplarının sıklık ile yenilenmek zorunda kalmasına ve dolayısı ile de ebeveynlerin ek bir masrafın altına daha girmelerine sebep olur. Aslında oldukça büyük eforlar sarf edilmesine rağmen kıyafetlerde kalıcı hale gelen lekelerin çıkarılması, sanıldığından çok daha kolaydır. Peki, bebek kıyafetlerinde kalıcı lekelerin oluşmaması için ne yapmak gerekir? Bebek kıyafetleri temizlendikten sonra nasıl dezenfekte edilir?

BEBEK KIYAFETLERİNDEKİ KAKA LEKESİ ÇIKAR MI?

Bezlerin sızdırmaları sebebi ile bebeklerin kıyafetlerine nüfus eden kakalar, ebeveynlerin bir numaralı korkusudur. Zor çıkan bazen ise hiç çıkmayan kaka lekeleri, çoğu zaman yeni kıyafetlerin alınmasına sebep olur. Aslında bu durumu ortadan kaldırmak ve bebek alışverişlerinde maliyeti düşürmek oldukça basittir.

Bebek kıyafetlerinde oluşan kaka lekelerine direkt olarak müdahale etmek gerekir. Bu neden ile öncelikle sızan kakanın soğuk suda akıtılması ve sonrasında da kıyafetin çok da sıcak olmayan su ile dolu bir kovada bekletilmesi gerekir. Yarım saatlik beklemenin ardından, beyaz sirke ve karbonattan oluşan macun kıvamlı karışım lekenin olduğu bölgeye bir diş fırçası yardımı ile çitilenerek uygulanır. Kıyafet sonrasında normal bir şekilde çamaşır makinesinde yıkanabilir.

BEBEK KIYAFETLERİNDEKİ MEYVE LEKESİ ÇIKAR MI?

Bebek kıyafetlerinde oluşan lekelerden usanan ebeveynlere, pratik leke çıkarıcı öneriler! Meyve lekesi ve dışkı lekesi nasıl çıkar?

Bebek kıyafetlerinde oluşan meyve lekeleri de oldukça zorludur. Oluşan lekelerin çıkarılması için anında müdahale etmek ve lekenin olduğu bölgeyi sıcak suda akıtmak gerekir. Sonrasında sıcak su dolu bir kovada, su soğuyana kadar beklenen kıyafetler deterjan gözüne sabun tozu konmuş bir makinede yıkanabilir.

BEBEK KIYAFETLERİNİ DEZENFEKTE ETMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Bebek kıyafetlerinin yüksek derecede yıkanması ve sonrasında da güneş ışığında kurutulması, hijyen açısından oldukça önemlidir. Ayrıca kıyafetlerin kuruduktan sonra ütülenmesi de dezenfekte işleminin tamamlanması açısından önemlidir.