Beklenen İstanbul depremi ne zaman gerçekleşecek? Naci Görür uyardı

Beklenen İstanbul depremi ile ilgili Naci Görür'den önemli açıklamalar geldi.
Beklenen İstanbul depremi ne zaman gerçekleşecek? Naci Görür uyardı

Beklenen İstanbul depremi ne zaman gerçekleşecek? Naci Görür uyardı: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından İstanbul'da beklenen depremlerde tekrar gündeme geldi. Türkiye'yi yasa boğan ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan bu deprem sonrasında binlerce insan hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul'da beklenen deprem ile ilgili gelişmeler yaşandı. İstanbul'da alınması gereken önlemler tekrar gündeme geldi. Beklenen İstanbul depremi ne zaman olacağı merak edilirken deprem uzmanı Naci Görür İstanbul için uyardı.

İSTANBUL'UN DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL

Türkiye bir deprem ülkesidir. 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem bunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem Türkiye'nin tam 11 ilinde feci şekilde hissedildi. Yaşanan bu büyük depremin ardından ise artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. İstanbul için de endişe duyan Prof. Dr. Naci Görür ise İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar yaptı. Görür;

 "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum." diyerek İstanbul için önemli uyarılarda bulundu. 

KIRILDI KIRILACAK

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür olası Marmara depremi için fayın kırılmak üzere olduğunu ve ciddi bir büyüklükte deprem yaşanacağını söyledi. Görür; "Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek. Halbuki yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu fayın güneyinde stres birikimi kuzeyinden çok daha fazla. Marmara'nın güney kısmında" ifadelerini kullanmıştı.

HER AN 7 VE ÜZERİ BİR DEPREM BEKLENİYOR

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İstanbul'un da bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Özener her an 7 ve üzeri bir depremin bu bölgede gerçekleşebileceğini söyledi ve ekledi;

"Ne zaman olur? Kimse bilmiyor. Bizim yer bilimleri camiası olarak yapacağımız çalışmalar orta ve uzun vadeli. En kısa vadede yapılması gereken, bina yapı stokunun güvenli hale getirilmesi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı tarama yöntemiyle binaların güvenliği ve mevcut durumunu tespit eden çalışması var. 6 Şubat'tan önce ve sonra yapılan başvurular arasında devasa fark var.

Bu da bizim toplumumuzun yumurta kapıya dayandıktan sonra aksiyon almasından kaynaklanıyor. Şu an yapılması gereken şey toptan yapı stokunun kalitesine bakılması." diyerek İstanbul'da olası deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.