Belediye Başkanı düğmeye bastı: Bu belediyede asgari ücret 8 bin TL oldu

Asgari ücret zammının ardından hayat pahalılığı devam ederken, bir belediye zamma zam yaparak asgari ücreti 8 bin TL olarak işçilerine ödeme kararı aldı.
Belediye Başkanı düğmeye bastı: Bu belediyede asgari ücret 8 bin TL oldu

Temmuz ayının başında hükümet kararı ile asgari ücrete ara zam yapılmış ve net 5 bin 500 liraya yükseltilmiş. Zam miktarı birçok kişi için yeterli bulunurken, birçok kişi için ise az bulundu. Bu kapsamda bazı belediyeler, kendi belirledikleri asgari ücret tutarı üzerinden çalışanlarına maaş veriyor.

Bu belediyede asgari ücret 8 bin TL oldu

Amasya’nın Suluova Belediyesi’nde uygulanan son zamların ardından asgari ücretin 8 bin TL olduğu açıklandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ‘’ Mesai arkadaşlarımız için belirlediğimiz en düşük ücret yüzde 60 artış ile 8 bin TL oldu. Çalışanlarımıza hayırlı olsun ‘’ ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda AK Partili bir belediye başkanı olan Üçok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde işçisinin hakkını teri soğumadan teslim eden bir anlayışın temsilcisi olarak çalışanlarının her daim yanında olduğunu belirtti.

İşçiler zamdan memnun

Fatih Üçok ile beraber sözleşme imzalayan Hak-İş Başkanı İsmail Pazar ise, ‘’ İşçisini, emekçisini enflasyona ezdirmeyen, işçisinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını zamanında ödeyen Suluova Belediye Başkanımız Fatih Üçok’a teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

Suluova Belediyesinde asgari ücretin 8 bin TL olarak belirlenmesi, belediye çalışanlarını sevindirdi. Normal şartlarda belediye çalışanları, aylık 5 bin 500 TL maaş alacaklardı. Haberi duyan birçok kişi ise kendi çalıştıkları belediyelerden ve kurumlardan benzer bir jestin yapılmasını bekliyor.