Boris Johnson istifa ettiğini açıkladı! İddialar doğru çıktı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson görevinden istifa etti. Tüm kabinenin istifa kararı ardından Boris Johnson da görevden ayrıldığını açıkladı.
Boris Johnson istifa ettiğini açıkladı! İddialar doğru çıktı

Edinilen son dakika haberine göre, İngiltere istifa iddialarıyla çalkalanıyor. İngiltere'de Sağlık Bakanı Javid ile Maliye Bakanı Sunak, peş peşe istifalarını açıklamıştı. Javid tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, vicdanen görevine devam edemeyeceğini ve Boris Johnson'a güven duymadığı için bu kararı aldığını belirtmişti. 

Sağlık Bakanı'nın istifa etmesi ardından Maliye Bakanı Sunak da istifasını vermişti. İki bakanın istifa kararının ardından, Johnson'ın Muhafazakar Parti milletvekili ve partinin grup yöneticisi Chris Pincher'a yönelik taciz suçlamalarını bilmesine rağmen kendisine verdiği görevden pişman olduğu açıklamasının ardından yapılmıştı.

Boris Johnson istifa etti

Bu gelişmeler yaşanırken İngiliz basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Yapılan habere göre, Sağlık ve Maliye bakanlarıyla beraber 50'ye yakın hükümet görevlisinin istifası ardından Başbakan Boris Johnson'un da istifa edeceği söyleniyordu. 

Fakat Boris Johnson dün yaptığı açıklamada bunun tam tersi ifadelerde bulunmuş ve geri adım atmaya niyetinin olmadığını göstermişti. Johnson, '' Son yapacağım şey bir seçim olur, savaşmaya devam edeceğim '' ifadelerini kullanmıştı. 

Son dakika gelişmesine göre Boris Johnson görevinden istifa etti. 

Boris Johnson istifa ettiğini açıkladı! İddialar doğru çıktı

Boris Johnson istifa ederse yerine kim geçecek?

Basında geçen haberlerin doğru çıkması halinde Johnson istifa ederse, ne yapılacağı bilinmiyor. İktidardaki muhafazakar partinin liderliğinden istifa edeceği tahmin edilen Johnson'ın yerine sonbahara kadar yeni bir seçim lideri seçilmesi ardından da başbakanlık görevinden istifa etmesi bekleniyor.