Borsa Bugün Açık Mı, 13 Temmuz 2022 Borsa İstanbul Çarşamba Günü Çalışıyor Mu?

Kurban Bayramı tatili tüm hızı ile devam ederken özel sektörde çalışanlar için 4 günlük tatil sona erdi ve mesai başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ise idari izin nedeniyle 9 günlük bayram tatiline devam ediyor. Peki, bayram ne zaman bitecek, borsa bugün açık mı, çalışıyor mu?
Borsa Bugün Açık Mı, 13 Temmuz 2022 Borsa İstanbul Çarşamba Günü Çalışıyor Mu?

Kabine toplantısında alınan kararları düzenlenen ulusa sesleniş konuşması ile vatandaşlara duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini 9 güne uzatma kararı aldığını duyurmuştu. Özel sektör çalışanlarının büyük bir bölümü 4 günlük tatilin ardından bugün işbaşı yaparken resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan kişiler ise 9 günlük tatile devam ediyorlar. 

Bu noktada gözler borsaya çevrildi. "Borsa İstanbul bugün açık mı, çalışıyor mu?" sorusuna yanıt aranırken yine bankalar ve noterlerin çalışma saatleri ile mesai günleri de merak konusu oldu. Peki, 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü bankalar, noterler, nöbetçi noter ve borsa açık mı, çalışıyor mu?

13 TEMMUZ 2022 BUGÜN BORSA AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar ile 8 Temmuz 2022 Cuma Arefe günü yarım gün yapılan çalışma sonrasında Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmişti. Resmi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayan bayram tatili kapsamında 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmış, tatil 15 Temmuz resmi tatili ile birleştirilerek hafta sonu tatilleri ile 9 güne uzatılmıştı. 

Bu kapsamda 13 Temmuz 2022 günü de tatil kapsamına alındığı için borsa bugün kapalı olacak. Borsa İstanbul 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü çalışmaya başlayacak. Aynı şekilde bankalar ve noterler de 18 Temmuz tarihinde mesailerine başlayacaklar.