Bu besinler kanserle mücadele ediyor, riski en aza indiriyor! Günde sadece 300 gram…

Yaşam tarzımız, tükettiğimiz besinler ve alışkanlıklarımız vücudumuzun geleceğini belirliyor. Uzun yıllardır süren araştırmalar, bazı besinlerin kanserli hücrelere karşı koruma sağladığını ortaya koyuyor.
Bu besinler kanserle mücadele ediyor, riski en aza indiriyor! Günde sadece 300 gram…

Her gün tekrarladığımız alışkanlıklarımız, uyku saatlerimiz ve uyku rutinlerimiz, beslenme şeklimiz ve tükettiğimiz besinler, yaşam tarzımız vücudumuzun geleceğini doğrudan etkiliyor. Sağlıklı bir yaşam için tüm bunlara azami seviyede dikkat edilmesi gerekiyor. Ancak tüm bunlara rağmen genetik faktörü de karşı koyulamaz bir etken olarak ortaya çıkabiliyor. Ancak genetik yatkınlığına sahip olduğumuz hastalıklar bile artık günümüzde alışkanlıklarımıza bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle de tükettiğimiz besinleri özenle seçmemiz gerekiyor. Bazı besinler, araştırmalara göre kanserli hücrelere karşı güçlü bir savunma sağlıyor. İşte o besinler ve uzman tavsiyeleri…

KANSERE KARŞI KORUMA

Birçok besin, insan sağlığını iyi ya da kötü yönde etkiliyor. Son dönemlerde maalesef sayısı artan kanser hastalığına karşı da bazı besinler iyi bir koruyucu olarak ön plana çıkıyor. Bu besinlerin, kansere karşı savunma sağladığı gerçeği, araştırma sonuçlarıyla da destekleniyor. Uzmanlar, kansere karşı savunma sağlayabilecek besinlerde en etkili olanların orman meyveleri olduğunu belirtiyor. Oldukça lezzetli, genellikle tatlı ve besleyici olan orman meyvelerinin ayrıca yararları da bulunuyor. Bu meyvelerde, serbest radikalleri kontrol altında tutmaya yardımcı antioksidanlar bulunuyor.

EN ETKİLİ ORMAN MEYVELERİ HANGİLERİ?

Bu besinler kanserle mücadele ediyor, riski en aza indiriyor! Günde sadece 300 gram…

Serbest radikaller tabiri, vücut içerisinde az miktarlarda vücuda faydası olan ancak artış gösterdiğinde hücrelere zarar vermeye başlayan oksidatif stres etkisine sahip olabilen kararsız molekülleri tanımlamak için kullanıyor. Orman meyvelerinin içerisinde de ellagik asit, resveratrol, antiosiyanin gibi birçok yararlı antioksidan bulunuyor. Bu sayede orman meyveleri, hücrelerimizi korumanın yanında hastalık riskini azaltmaya da yardımcı oluyor. Bir araştırmaya göre, orman meyveleri içerisinde en yüksek antioksidan etkiye sahip olan meyvelerin ise nar, böğürtlen, yaban mersini ve ahududu olduğu belirtiliyor.

GÜNDE SADECE 300 GRAM YABAN MERSİNİ

Sağlıklı bireylerin, günde yalnızca 300 gram yaban mersini tüketmesinin, DNA’larını serbest radikallerden kaynaklanan hasarlara karşı koruduğu biliniyor. Orman meyvelerinin ayrıca düşük kalorili ve besleyici besinler olması, vitamin ve mineral bakımından zengin olması da direnci artıyor. Tüm bu etkileri ile orman meyveleri, kansere karşı koruyucu olabilir ve kanser riskini azaltabilir.