Bugün toplu ulaşım ücretsiz mi? KPSS sınavına gireceklere metro, otobüs ve metrobüs bedava mı?

Aylardır beklenen KPSS Lisans sınavı bugün yapılıyor. Peki bugün toplu taşıma ücretsiz mi? KPSS sınavına girecekler toplu taşımadan bedava yararlanabilecekler mi? 31 Temmuz 2022 Pazar günü metro, metrobüs ve otobüs ücretsiz mi?
Bugün toplu ulaşım ücretsiz mi? KPSS sınavına gireceklere metro, otobüs ve metrobüs bedava mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında işe girmek isteyenlerden şart olarak istenen KPSS Lisans sınavı bugün yapılıyor. Çok sayıda aday bu sınava girerek alacakları yüksek puanlar ile kamu personeli olmanın imkanını arayacak. Ancak merak edilen meselelerden birisi de KPSS sınavının yapıldığı bugün toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı oldu. Bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün otobüs, metro ve metrobüs bedava mı?

KPSS’YE GİRECEKLERE ULAŞIM BEDAVA MI?

KPSS sınavına girecek olanlar ile alakalı olarak toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı şehirden şehire değişiyor. Ancak şehirlerin tamamında KPSS sınavına girecek olanlara bedava toplu taşıma imkanı belirli şartlarda sağlanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde ücretsiz toplu taşıma olduğu bildirildi. Buna göre 31 Temmuz Pazar günü yani bugün KPSS Lisans sınavına girecek olanlar sınav saatlerinin 2 saat öncesi ile 2 saat sonrasında sınav giriş belgelerini göstererek toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanacaklar. Bedava toplu taşımadan aynı şekilde sınav görevlisi olan öğretmenler de faydalanabilecekler.

KPSS LİSANS SINAVI OTURUMLARI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ SAATLERİ!

Bugün yapılacak olan KPSS Lisans sınavına dair oturumların başlangıç ve bitiş saatleri merak ediliyor. 31 Temmuz 2022 Pazar günü KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür oturumu saat 10:15’te başlayacak ve 12:25’te sona erecek. KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu ise 14:45’te başlayacak ve 16:25’te bitecek. Günün ilk sınavında 130 dakika, ikinci sınavında ise 100 dakika sınav süresi verilecek.

KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür oturumunda adaylara 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek. KPSS Eğitim Bilimleri oturumunda ise adaylar 80 soruya 100 dakikalık sınav süresinde yanıt verecekler.