Bülent Arınç'tan AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiriler!

AK Parti’nin kurucularından olan TBMM eski başkanı Bülent Arınç yaptığı sivri çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti’ye eleştiriler yapan Bülent Arınç altılı masa yorumu ile de çok konuşulacak açıklamalara imza attı.
Bülent Arınç'tan AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiriler!

AK Parti içerisinde en sivri çıkışları yapan isimlerin başında gelen Bülent Arınç yine çokça konuşulacak açıklamalara imza attı. AK Parti kurucularından olan Bülent Arınç hem AK Parti’ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirilerde bulundu.

AK PARTİYİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

AK Parti kurucularının partiden ayrılmasına dair eleştiri yaparak AK Parti’yi hedef gösteren Bülent Arınç, “Erdoğan dominant bir karaktere sahip birisidir. Bütün karar mekanizmasının kendisi ile yürüyeceğini söylüyor. Şu anda çok sayıda danışmanı var. Bazı konularda istişare yapmayı sever. Ancak son hükümet sisteminde oyun kurucu benim, benim sözüm geçerli olmalı noktasına kadar geldi. O bir lider ve bu yönde bir karar alabilir. AK Parti’nin kurucularının ayrılığını işte ben fikir ayrılığı, yönetme tarzı ayrılığı olarak yorumluyorum. Bu ayrılıkların partimizde olmasını istemezdim. Çünkü biz çok zor zamanlarda birbirimize omuz vermiş insanlarız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinde kendisine düşmanlık edenler olduğunu söyleyen Bülent Arınç, “AK Parti içerisinde yeni bir kadro var. Bu kadro Erdoğan’ın çevresini boşaltalım ve etkimizi artıralım diye düşünüyor. Başta ben olmak üzere çok sayıda arkadaşımıza düşmanlık yapanlar var. Cumhurbaşkanı adına hareket ettiğini söyleyen gafiller var. Ben AK Parti’nin en önemli görevlerinde ve üstelik zor zamanlarda bulunmuş bir siyasetçiyim. Benim için ‘Bu adam kurucu değil’ diyecek kadar gaflete düşmüşler. Onların kim olduklarını ve amaçlarını biliyorum.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN BAZI SÖZLERİNE İNCİNDİM!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı sözlerinin kendisini incittiğini söyleyen Bülent Arınç, “Ben Cumhurbaşkanımızdan bazı sözleri hariç olmak üzere direkt bir vefasızlık görmedim. Ancak o sözleri beni çok incitmiştir. Ancak bunu da sorun yapmam. Bizim kardeşlik hukukumuz var. Bu hukuk içerisinde bu meseleleri biz hallederiz.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ HELALLEŞMELİ

AK Parti’nin de helalleşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Bülent Arınç, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı helalleşmeye AK Parti’nin de ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, onun adına konuşanların yapmaları gereken budur. Evet AK Parti döneminde çok iyi hizmetler yapıldı. Ancak son dönemlerde bazı olumsuzluklar var. İşte helalleşme bunu kabul ederek topluma el uzatmaktır. Topluma karşı çok güzel şeyler yaptık ama yaptığımız kötü şeyler de olmuştur, sen beni yüzde 50’lere kadar getirip 21 yıl iktidar yaptın gel helalleşelim denilebilmelidir. Bunu bizzat Erdoğan derse daha da iyi olur. Bu yapılırsa oy vermem diyenler dahi oy verirler. Ben bu milleti tanıyorum.” şeklinde konuştu.

ALTILI MASAYA ŞARTLI DESTEK

Altılı masa hakkında da konuşan Bülent Arınç, “Birbirinden tamamen farklı 6 siyasi partinin ve onların liderlerinin bir araya gelmelerini ben önemsiyorum. Bu siyaset açısından, demokrasi açısından bir kazanımdır. Demokrasilerin iyi işleyişi sadece iktidar ile olmaz. İyi muhalefet de lazım. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir muhalefet tesis edilirse işte bu dediğim kazanımlar elde edilir.” dedi.