Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT açıklaması geldi

Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin de soruları yanıtladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT açıklaması geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT açıklaması geldi - Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin de soruları yanıtladı. Gelen açıklamalarda çalışma hayatına ilişkin soru ile ilgili de Bilgin, "Yarın geçici işçiler ile ilgili düzenlemeyi Meclise sevk edeceğiz." dedi.

Bakan Vedat Bilgin bir gazetecinin, "EYT ile ilgili yasal düzenlemede taşerondan kadroya geçenler emeklilik şartını karşılama durumunda zorunlu emekliliğe sevk ediliyordu, bunu kaldırdınız. 4B'lilerin böyle bir talebi vardı." sorusu üzerine, "Yetiştirebilirsek o mevzuya bunu da ekleyeceğiz. Zorunlu emeklilik şartını hepsinde kaldıracağız.

Sayı az, işçiler kadar değil ama sayıya bakarak yapmıyoruz. Niye zorunlu emekli ediyoruz? Bunu kaldıracağız, eşit bir düzenleme için çalışıyoruz." dedi.

Emlak365.com