CHP Grup Başkanvekili EYT için tarih verdi! 'O ayda bekliyoruz'

EYT sorunu Türkiye gündeminin başlıca konularından biri haline geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, EYT'nin çıkacağı tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar.
CHP Grup Başkanvekili EYT için tarih verdi! 'O ayda bekliyoruz'

Milyonlarca çalışan emeklilikte yaşa takıldığı için emekli olamıyor. Konu hakkında taleplerini ileten EYT’liler, Bakan Bilgin’den gelecek EYT açıklamasına dikkat kesilirken, yakın bir süreçte bu konunun da ele alınacağını öğrenmişlerdi. EYT ile ilgili gelişmelere bugün bir yenisi daha eklendi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında EYT’ye ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Konuşmasının başında öncelikle KYK borçlarında faizlerin silinmesine değinen Altay, 2018 yılından bu yana konuya ilişkin tam 19 kanun tekliği olduğunu ve son olarak Kılıçdaroğlu’nun gençlere seslenerek ‘borcunuzu ödemeyin, faizlerinizi sileceğim ‘ açıklaması yaması ardından hükümeti bir telaş aldığını söyledi.

EYT düzenlemesi için tarih verdi!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hem Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a KYK’da yapılan düzenleme için teşekkür etti. Fakat şimdi de gündemin EYT olduğuna değinen Altay, ‘’ biz yapacaktık da CHP onun için ekim ayından itibaren Meclis’te EYT’yi gündeme getirdi falan demeyin ‘’ diyerek, EYT’yi her gün gündeme getirip konuşacaklarını, çıkana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili EYT için tarih verdi! 'O ayda bekliyoruz'

Başkanvekili Altay, EYT’nin çıkışı için beklenti içerisinde oldukları tarihi de açıkladı. Altay, EYT’yi ekim ayında beklediklerini, bu konunun el birliğiyle çözülmesi gerektiğini ve er ya da geç çıkmasının şart olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda Ekim ayının gösterilmesi, TBMM’nin tatilden dönüp yeni yasama yılına geçiş tarihini simgeliyor. KYK açıklaması ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı EYT paylaşımı da bu iddiaları güçlendirmişti. Şimdi ise milyonlarca yaşa takılan, EYT’nin çıkacağı günü bekliyor.