Çiğ ve Pişmiş Kıyma Buzdolabında Kaç Gün, Ay Saklanır?

Kurban Bayramı'nın ardından et ürünlerinin buzdolabında saklanma süreleri gündeme geldi. Çiğ kıyma buzdolabında kaç ay saklanır? Pişmiş kıyma dolapta en fazla kaç gün durabilir? İşte yanıtı.
Çiğ ve Pişmiş Kıyma Buzdolabında Kaç Gün, Ay Saklanır?

Kurban Bayramı'nda kurban kesen ya da yakınlarından kurban eti gelen kişiler, etin ve kıymanın buzdolabında saklanma sürelerini araştırıyor. Et ürünleriniz buzdolabının altında ve üstünde saklanma süreleri değişiklik gösteriyor. Çiğ kıyma ile pişmiş kıymanın muhafaza süreleri de değişiyor. Hava ile temas eden et ürünlerinin bozulma süreleri de kısalıyor. Et ürünlerinin hava almayacak şekilde dondurulması en güvenilir muhafaza edilme yöntemidir.

ÇİĞ VE PİŞMİŞ KIYMA DOLAPTA KAÇ GÜN DURABİLİR?

Çiğ kıyma dolapta en fazla 2 gün saklanabilir. Dondurulmayan et ürünleri bakteri üretimine devam edebilir. Pişmiş kıyma ise buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir. En kısa sürede tüketilmesi ise daha sağlıklıdır. Dondurucuda ise çiğ kıyma üç ay ile dört ay arasında kalabilir. Satın alınan ambalajla ise iki haftaya kadar dondurulabilir. Daha uzun süre saklanması gerektiği durumlarda paketlenmesi gerekir. 

Çiğ ve Pişmiş Kıyma Buzdolabında Kaç Gün, Ay Saklanır?

ET BUZDOLABINDA NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Kurban Bayramı'ndan kalan kilolarca etin üst üste buzdolabına koyulması etin bozulmasına neden olabilir. Aynı zamanda sıcak etleri olduğu gibi dolaba koymak dolaba da zarar verir. Etlerin bir süre dinlendirilmesi ve sonrasında ayrılması gerekir. Etlerin dolaba sırasıyla dizilmesi ve bu şekilde donmasının sağlanması daha uzun süre muhafaza edilmesine yarar. Araları sıcak kalan ve donmayan etler kısa sürede bozulur.

Uygun koşulların sağlanması durumunda etler buzdolabında 6 ay bekletilebilir. Her seferinde de tüketilecek kadar etin dolaptan çıkarılması gerekir. Çıkarılan etin tekrar dondurulması da sağlık açısından oldukça önemli.