Çin Tayvan'a girerse ne olur, 3. Dünya Savaşı çıkar mı?

Çin ordusunun Tayvan sınırına yakın Fujian bölgesinde başlattığı tatbikat bölgede alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Çin Tayvan'ı işgal edecek mi, işgal ederse ne olur?
Çin Tayvan'a girerse ne olur, 3. Dünya Savaşı çıkar mı?

Dünya daha Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ekonomik izleri silinmeden Çin'in Tayvan'ı işgal edeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Çin ordusunun Tayvan'a sınır olan Fujian bölgesinde başlattığı geniş çaplı tatbikat tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. 

Çin'in başlattığı askeri operasyon büyük yankı uyandırırken olası bir işgal girişiminin 3. dünya savaşını savaşının başlamasına neden olabileceği iddia edildi. Çin'in devlet başkanı Şi ile ABD Başkanı Biden arasında yapılan telefon görüşmesi de gündeme bomba gibi düşmüştü. 

ÇİN TAYVAN'I İŞGAL EDECEK Mİ?

Çin'in Tayvan'a sınır olan Fujian bölgesinde başlattığı askeri operasyon dünya gündemine bomba gibi düştü. Çin devlet başkanı Şi, ABD Başkanı Biden ile yapmış olduğu konuşmasında Tayvan konusunda yabancı müdahale olması durumunda "Ateşle oynayan kendini yakar" diyerek ikazda bulunmuştu. 

Çin'in Tayvan'ı işgal etmesi durumunda olacaklar merak konusu olurken olası böyle bir müdahale durumunda olacaklar da merak konusu oldu. Tayvan'ın işgal edilmesi durumunda yeni yaptırım tehditlerinin ortaya çıkacağı, bölgede yapılacak olan müdahalelerin 3. dünya savaşına dahi neden olabileceği belirtildi. 

Çin medyası tarafından yapılan Çin medyası, ABD temsilciler meclisi başkanı Nancy Pelosi'yi taşıyan uçağın Tayvan'a iniş yapmaması için uçağın düşürülmesi dahil tüm tedbirlerin alındığını belirtti. ABD ile Tayvan semalarında Çin uçaklarının gövde gösterisi yaptığı belirtilirken savaş ihtimali ile bölgede tansiyonun her geçen gün arttığı belirtiliyor. Çin'in Tayvan'ı işgal konusunda kararlı olduğu iddia ediliyor.