Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladılar?

Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları kabul edilen 11 isim için 100 Bin imza toplama süreci devam ediyor. 27 Mart’a kadar 100 Bin adet imza toplayabilen adaylar 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olabilecekler.
Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladılar?

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini işletmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayı olabilmek işin başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen isimler için imza süreci dün sabah başlamıştı. YSK tarafından verilen bilgilere göre 11 Cumhurbaşkanı Adayı için 27 Mart tarihine kadar vatandaşlar imza verebilecekler. 100 Bin imzayı toplayanlar 14 Mayıs’ta seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacaklar. 100 bin imza toplamayı başaramayan adayların ise Cumhurbaşkanı adaylıkları kabul edilmemiş olacak ve seçimlere katılamayacaklar.

TOPLANAN İMZALARIN GÜNCEL SAYILARI!

İmza sürecinin ikinci gününde Cumhurbaşkanı adaylarının imza sayıları açıklandı. Saat 15:00 itibariyle Muharrem İnce 38.201, Fatih Erbakan 37.487, Sinan Oğan 20.694 ve Doğu Perinçek ise 9.575 imza toplayabildiler. 27 Mart’a kadar bu isimler 100 bin imza rakamını bulabilirseler oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Adayı olarak yer alabilecekler.

DİĞER İSİMLERİN ŞANSI DÜŞÜK GÖRÜLÜYOR

Bu dört ismin yanında başta Ahmet Özal olmak üzere toplam 7 Cumhurbaşkanı adayı daha bulunuyor. Ancak onların imza sayıları oldukça düşük kaldı ve muhtemelen 100 bin imzayı toplama başarısını ortaya koyamama ihtimalleri yüksek olarak görülüyor. Sürpriz yaparak imza toplamayı başaran isimler ise Cumhurbaşkanı Adayı olarak resmen ilan edilebilecekler.

MERAL AKŞENER 4 SAATTE TOPLAMIŞTI!

2018 yılında aynı şekilde Meral Akşener de Cumhurbaşkanı adayı olmuş ve 100 bin imza süreci onun için de yaşanmıştı. Meral Akşener aday olması için gereken 100 bin imzası 4 saatte toplamayı başarmıştı. Süreç sonunda ise 285 bin imza toplamıştı. Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener seçimlerde önemli oranda oy alamamıştı. Bu isimler için de benzer değerlendirmeler yapılmaya başlandı.