Cumhurbaşkanı danışmanı Mariam Kavakçı kimdir, kimin kızı? Sosyal medyada gündem oldu

Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atanan Mariam Kavakçı, doktor şiddetine yönelik yaptığı paylaşım ile olay oldu. Kavakçı'nın bir fotoğrafı ise sosyal medyada gündem yarattı.
Cumhurbaşkanı danışmanı Mariam Kavakçı kimdir, kimin kızı? Sosyal medyada gündem oldu

 Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından biri olan Mariam Kavakçı’nın sosyal medya hesabı üzerinden doktor şiddetine karşı yaptığı yorum olay oldu. Sözleriyle gündem olan Mariam Kavakçı’nın paylaşılan bir fotoğrafı ise tepki toplandı. Bu gelişmelerin ardından Mariam Kavakçı kimdir, kimin kızı gibi sorular araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı danışmanından olay sözler! Fotoğrafı çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından biri olan Mariam Kavakçı, sosyal medya hesabından doktor şiddetine ilişkin kışkırtıcı ifadeler kullandı. Doktorların içtikleri içkilerine laf ettirmediğini, bu nedenle masum hastaları mağdur ederek şiddeti protesto etmeye karar verdiklerini söyledi. Sosyal medyada birçok kişi konunun içki ile ne ilgili olduğuna anlam veremedi. Doktorların grev kararı almasına ise ‘’ Ayıplıyorum böyle doktorları, Allah ıslah etsin “ sözlerini kullandı.

Bu ifadelerin ardından ise Mariam Kavakçı’nın dil çıkardığı bir fotoğraf sosyal medya gündemine düştü.

Cumhurbaşkanı danışmanı Mariam Kavakçı kimdir, kimin kızı? Sosyal medyada gündem oldu

Mariam Kavakçı kimdir, kimin kızı?

Mariam Kavakçı, daha önce sık sık gündeme gelen Merve Kavakçı’nın kızıdır. Mariam Kavakçı, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atanmıştır. 1999 yılında TBMM’de yaşanan başörtüsü krizi ile tanınan Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı, Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı.

Mariam Kavakçı, bir konuşma dili, pataloğu ve iş kadındır. Dr. Kavakçı’nın araştırma alanları arasında motor – dil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunmaktadır.

Mariam Kavakçı, 2017 yılında İkinci Yüksek Lisans derecesini Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde tamamlamıştır.